Toyota Avensis

Toyota Avensis

Toyota Avensis 2011

Toyota Avensis 2011

Toyota Avensis 2011

Toyota Avensis 2011

Ny Avensis?

Toyota har i dag sluppet de første bilder av det de omtaler som en ny Avensis. Men hvor ny er den egentlig?

Publisert Sist oppdatert

«På den kommende Salon International de l’Auto i Genève vil Toyota presentere sin nye Avensis, deres utfordrer i D-segmentet», heter det i en pressemelding fra Toyota Europa.

De forteller videre at bilen er designet ved Toyotas Design Studio ED2 i Frankrike, utviklet i selskapets R&D Centre i Belgia og skal bygges på Toyota-fabrikken i Storbritannia…

Akkurat som den eksisterende modellen.

Toyota lover innovasjoner på komfort- og sikkerhetsfronten, og en ny motorserie som kombinerer gode ytelser og drivstofføkonomi.

Mer får vi neppe vite før bilen vises i Genève den 3. mars.

Men er dette en helt ny bil eller bare en facelift? Uten tilgang på tekniske data er det vanskelig å fastslå.

Fronten er utvilsomt redesignet i tråd med det vi har sett på nyere Toyota-modeller den siste tiden. Men ellers ser den svært lik ut på dagens modell, generasjon tre, som ble lansert så langt tilbake som i 2008, og fikk et ansiktsløft i 2011. Døm selv ved å studere bildene.

Med helt ny Passat og Mondeo spørs det om en facelift er tilstrekkelig for å løfte salget. Avensis-salget ble nesten halvert fra 2013 til 2014 og er redusert med to tredeler siden 2011. Segmentet er i perioden 2011-2014 redusert med 34 prosent, så Toyota har tapt andeler.

Vi får vente med å felle dommen til vi får mer informasjon når bilen avdukes om to ukers tid.

Powered by Labrador CMS