Suzuki Baleno: Alle vil ha folkelig firehjulstrekk

Det er kø etter brukte Baleno med firehjulstrekk. Billig stasjonsvogn som trekker på alle fire.

Publisert Sist oppdatert

Først publisert i BIL 4 - 2005.

Men langt mellom de som er interessert i biler med bare forhjulstrekk. Folkelig er ordet – og bilen ble da også markedsført som en norsk mester. Og Baleno ble en av Norges mest solgte biler, og en av de aller mest populære i 4WD-klassen.

Mange har mening om Baleno. Ingen annen bil er blitt så kritisert og rost. Mange “eksperter har kritisert kjøreegenskapene, mens de som eier bilen kan ikke få fullrost bilen. Baleno med 4WD er hytteeierens favoritt. Dette er bilen man kan kjøre helt fram til hytta, og prisen har alltid vært overkommelig.

Pass på
Alle forbrukerundersøkelser viser at Baleno er like feilfri som andre japanske biler. Men bilene fra 1996 til 1999 har vært beheftet med lagerproblemer i gearkassen. Feilen høres som mislyd fra gearkasse under normal kjøring. Sjekk derfor gearingen ekstra grundig. Prøvekjør bilen uten radioen på! Det er dyrt å reparere eller skifte gearkasse.

En annen feil som går igjen er forbruk av lyspærer. Svenske undersøkelser viser at Baleno “spiser pærer”. De få klagene som eierne kommer med har sammenheng med lys som ikke virker eller at pærene må skiftes for ofte.

Sjekk også bremsene grundig. Det er særlig viktig å finne ut at bremseklossene ikke er rustet fast. Undersøk også at vindusheiser virker under alle forhold. Baleno har kommet dårlig ut i kollisjonstester. Mange er levert med bare to sikkerhetsbelter i baksetet.

Priser og tilbud
“Alle skal ha Baleno stasjonsvogn med firehjulstrekk. Derfor er det meget stor prisforskjell mellom brukte biler med to- og firehjulstrekk. Merkeforhandlerne hevder at det ikke er vanskelig å selge brukte Baleno 4WD.

Det er særlig stor interesse for biler med lav kilometerstand. De fleste brukte har en pris på +/- 100.000 kroner. En bil fra 1996 har en listepris på rundt 90.000 kroner, mens en bil som første gang er registrert i år 2000 koster rundt 115.000 kroner. Sedan ligger stort sett minst 10.000 kroner lavere. Biler med bare forhjulsdrift ligger 15.000 til 20.000 kroner under prisene for 4WD.

Tips og sjekkliste

Powered by Labrador CMS