Bentley gir grønt lys for ny SUV
Bentley gir grønt lys for ny SUV
Bentley gir grønt lys for ny SUV
Bentley gir grønt lys for ny SUV

Grønt lys for Bentleys SUV

Bentley har i dag offentliggjort planene for en ny modellserie. Vi får håpe den blir mindre stygg enn konseptbilen vi møtte i fjor vår.

Publisert Sist oppdatert

Finanskrisen har tydeligvis ikke rammet Bentleys kundemasse alt for hardt, for nå investerer den britiske luksusbilprodusenten i en ny modell som skal på markedet i 2016. Ikke overraskende dreier det seg om en stor SUV.

De viste et konsept på denne oppskriften på bilutstillingen i Genève i fjor vår som – for å si det mildt – fikk en ganske blandet mottagelse.

SE: Konseptbilen Bentley EXP 9 F

Den nye modellen skal bygges side om side med sine «søsken» i Crewe i Storbritannia hvor den vil skape over 1000 nye arbeidsplasser. I løpet av de neste tre årene vil Bentley, som eies av VW-konsernet, investere nærmere 10 milliarder kroner i anlegget.

Til stede ved den offisielle seremonien var blant andre statsminister David Cameron og Volkswagens styreformann, Dr. Martin Winterkorn.

- Den tunge investeringen og 1000 nye arbeidsplasser hos Bentley er fantastiske nyheter for Crewe og for hele Storbritannia, en viktig faktor for å styrke vår økonomi, sa Cameron.

Statsministeren skrøt av fremgangen i britisk bilindustri de senere årene og kunne fortelle at det kjøres en ny bil av et samlebånd et eller annet sted i Storbritannia hvert 20. sekund.

Powered by Labrador CMS