Hybrid for folk flest

Det har tatt Toyota ti år i selge en million hybrid-biler. Nå skal de selge en million i året. En rekke nye modeller skal gjøre hybrid til ”den grønne vinneren”.

Publisert Sist oppdatert

Det var i 1997 Toyota kom med sine første hybridbiler. Prius var en sensasjon med sin kombinasjon av liten bensinmotor og elektrisk motor. Konkurrentene mente dette var en døgnflue og et PR-triks. Toyota ville det annerledes og nå har de produsert og solgt en million biler av Toyota og Lexus med hybridløsning.

Men det er først etter de første ti årene hybridbilene virkelig skal ta av. Da Toyota feiret ti års fødselsdag på ADACs testbane ved Berlin, var budskapet krystallklart. Nå skal salget av hybrid ta av. Ved å lansere en rekke nye modeller med hybrid skal salget på verdensbasis øke til en million biler i året. Og fortsatt er Toyota sammen med Honda nesten alene i hybridverden.

Bilkjøpere er i økende grad opptatt av miljø ved valg av bil. Inntil ny teknologi er på plass etter 2030 vil bilene ha dagens motorsystem. Toyotas ledelse innrømmer at vi vil se en rekke alternativer. Mens noen produsenter vil satse på diesel med lavt forbruk og andre på blanding av bensin og etanol (E85) – satser Toyota mer enn noen gang på hybriddrift.

Mange nye modeller


De neste årene kommer det en rekke nye modeller med hybrid. Toyota/Lexus vil starte med de største modellene da det er mest å tjene på hybridløsninger i biler med kraftig motor.

• Toyota vil få hybridversjoner i alle sine fremtidige familiebiler. Det kommer en versjon av RAV4 og andre nye planlagte SUVer.

• En versjon av Camry er alt i produksjon i Japan. Det er også en japansk versjon av Toyota Previa. Når neste generasjon av modellene foreligger vil det inkludere hybridversjon.

• De aller minste bilene vil få hybridversjon sist. Det gjelder både Auris, Corolla og Aygo.

• Lexus skal bli hybrid – med det største modellprogrammet. Dog vil ikke Lexus ha småbiler i sitt modellprogram.

Powered by Labrador CMS