Tilbakekalling av Berlingo og Partner

14.000 norskregistrerte Citroën Berlingo og Peugeot Partner produsert mellom september 1999 og juni 2003, er under tilbakekalling - 7000 av hvert merke.

Publisert Sist oppdatert

Årsaken er ønsket om en sikkerhetsforbedring i framfjærene, som skal utstyres med stålskåler på undersiden for å holde dem i posisjon dersom en fjær sprekker. Modifiseringen skjer hos merkeforhandlerne og uten omkostninger for kundene.

Nå er ikke dette fullt så dramatisk som det høres ut som. Fjærbrudd er ikke noe uvanlig fenomen på eldre biler, men på biler med McPherson-forstilling kan nedre del av fjæra gli ut og i verste fall punktere dekket dersom den ikke er sikret mot utglidning – som på disse modellene. Imidlertid er heller ikke dette så dramatisk som det høres ut som, for fjærbrudd skjer helst når hjulet har maksimalt styreutslag, gjerne ved lukeparkering - eller i hvert fall ved minimal hastighet dersom man da ikke kjører fullstendig idiot.

Peugeot Norge har fått innrapportert to slike punkteringer på Partner, mens Citroën Norge ikke kjenner til noen tilfeller på Berlingo. Begge forteller at tilbakekallingsaksjonene allerede er i gang og at det vil drøye noen måneder før så mange biler er gjennom oppgradering, men de sier også at det overhodet ikke er noen grunn til panikk.

For forbrukeren er det uansett trygt å vite at også billigmodeller tas på alvor hva gjelder tilbakekallingsaksjoner.

Powered by Labrador CMS