Kia Sorento

Kia Sorento

Kia cee'd

Kia cee'd

Kia cee'd

Kia cee'd

Kia fornyer seg

Kia lanserer neste generasjon Sorento på bilutstillingen i Frankfurt. Samtidig har de klar en ansiktsløftet cee’d.

Publisert Sist oppdatert

Det er i midten av september den internasjonale bilutstillingen i Frankfurt arrangeres. I vår lanserte Kia sin nye Sorento på hjemmebane, og nå er den klar for Europa-debut.

HER ER NYE SORENTO I KOREA

Nye Sorento er lenger og lavere enn dagens modell, og har fått sprøytet inn en dose moderne Kia design-DNA. Bedre aerodynamikk gir seg utslag i en Cd-verdi som er redusert fra 0,43 til 0,38.

Moderne diesel

Kia forventer at mest populære motor i Europa blir 2,2-liters dieselen i den moderne ”R”-familien. 197 hk og et dreiemoment på 421 Nm er ytelsene, og motoren kan kombineres med 6-trinns gearkasse - enten manuell eller automatisk.

Ingeniørene har klart å fjerne ca 215 kg overflødig vekt, noe som bidrar til lavere forbruk. I tillegg sier de at bilen er gitt bedre egenskaper på vei, uten at dette har gått ut over egenskapene i terreng.

Bilen avdukes 15. september i Frankfurt, men først på vårparten 2010 kommer de første bilene til europeiske kunder.

SAMLEARTIKKEL: ALT FRA FRANKFURT

Ansiktsløft

Samme dag lanserer Kia en facelift på sin populære cee’d, og her slipper kundene å vente like lenge på sin nye bil. Denne er nemlig leveringsklar allerede i høst.

Også cee’d får en dose moderne Kia-DNA, noe som er spesielt synlig i bilens front. I tillegg til de mest synlige endringer, lover Kia en rekke oppdateringer, både utvendig og innvendig. Deriblant et oppdatert chassis.

Endringene innebærer en reduksjon i snittforbruket på ca fem prosent. Det vil også bli lansert en spesialutgave med stopp/start og et CO2-utslipp på 110 g/km.

Vi får nok flere detaljer etter den offisielle lanseringen 15. september.

SAMLEARTIKKEL: ALT FRA FRANKFURT

SE SORENTO PÅ VIDEO:

- Interiør del 1

- Interiør del 2

- Eksteriør

- Kjørescener

Powered by Labrador CMS