Kia Sorento
Kia Sorento

Kia Sorento
Kia Sorento

Kia cee'd
Kia cee'd

Kia cee'd
Kia cee'd

Kia cee'd
Kia cee'd

Kia cee'd
Kia cee'd

Kia fornyer seg

Kia lanserer neste generasjon Sorento på bilutstillingen i Frankfurt. Samtidig har de klar en ansiktsløftet cee’d.

Publisert Sist oppdatert

Det er i midten av september den internasjonale bilutstillingen i Frankfurt arrangeres. I vår lanserte Kia sin nye Sorento på hjemmebane, og nå er den klar for Europa-debut.

HER ER NYE SORENTO I KOREA

Nye Sorento er lenger og lavere enn dagens modell, og har fått sprøytet inn en dose moderne Kia design-DNA. Bedre aerodynamikk gir seg utslag i en Cd-verdi som er redusert fra 0,43 til 0,38.

Moderne diesel

Kia forventer at mest populære motor i Europa blir 2,2-liters dieselen i den moderne ”R”-familien. 197 hk og et dreiemoment på 421 Nm er ytelsene, og motoren kan kombineres med 6-trinns gearkasse - enten manuell eller automatisk.

Ingeniørene har klart å fjerne ca 215 kg overflødig vekt, noe som bidrar til lavere forbruk. I tillegg sier de at bilen er gitt bedre egenskaper på vei, uten at dette har gått ut over egenskapene i terreng.

Bilen avdukes 15. september i Frankfurt, men først på vårparten 2010 kommer de første bilene til europeiske kunder.

SAMLEARTIKKEL: ALT FRA FRANKFURT

Ansiktsløft

Samme dag lanserer Kia en facelift på sin populære cee’d, og her slipper kundene å vente like lenge på sin nye bil. Denne er nemlig leveringsklar allerede i høst.

Også cee’d får en dose moderne Kia-DNA, noe som er spesielt synlig i bilens front. I tillegg til de mest synlige endringer, lover Kia en rekke oppdateringer, både utvendig og innvendig. Deriblant et oppdatert chassis.

Endringene innebærer en reduksjon i snittforbruket på ca fem prosent. Det vil også bli lansert en spesialutgave med stopp/start og et CO2-utslipp på 110 g/km.

Vi får nok flere detaljer etter den offisielle lanseringen 15. september.

SAMLEARTIKKEL: ALT FRA FRANKFURT

SE SORENTO PÅ VIDEO:

- Interiør del 1

- Interiør del 2

- Eksteriør

- Kjørescener

Powered by Labrador CMS