Infiniti + Mercedes

En av historiene som kom ut av årets Detroit-utstilling er at Mercedes-Benz og Nissans luksus-avdeling, Infiniti, skal utvide det samarbeidet som allerede er i sving.

Publisert

Det var Infinitis Johan de Nysschen som fortalte Financial Times at de var blitt enige med Mercedes-Benz om å utvikle en plattform som skal benyttes under større sedaner og SUVer.

Se ikke bort fra at vi også her kan se en fortsettelse av den avbrutte historien om at Mercedes skulle klistre en stjerne i fronten på en Nissan Titan – en truck er definitivt noe de savner i USA.

Renault / Nissan har jo allerede flere oppegående prosjekter med tyskerne. Det første resultatet vi får se blir – om ikke veldig lenge – ny Clio og tilsvarende Smart.

Ved Frankfurt-tider gikk det også rykter om at Infinitis konseptbil Q30 skjulte et eller annet som kunne bli felles for de to produsentene.

Og nå altså, dette store prosjektet.

Det var åpenbart snakk om noe ganske fleksibelt med mulighet for drift fra alle hjørner – enten samtidig, eller bare foran eller bare bak. Pluss mulighetene til å legge en rekke forskjellige karosserioppskrifter på toppen.

Hvorfor det nå presiseres at det er Infiniti og ikke Nissan som skal samarbeide, kan ha en prestisje-forklaring. Det er mye som tyder på at Infiniti, som til nå har vært nesten utelukkende USA-basert, virkelig er på vei ut i verden. Blant annet med ny fabrikk i England.

Da vil den nok få en del ekstra publisitet, og åpenbart en automatisk kred, når folk kan forbinde den med Stuttgart.

BMW har jo allerede en sportsbilsamarbeidsavtale med Toyota, og Audi behøver ikke samarbeide med noen, de kan velge fritt fra Lamborghini til Volkswagen, i eget konsern.

Logikken ved at Mercedes og Infiniti/Nissan også går sammen, ble enkelt forklart av de Nysschen da han snakket med Financial Times: «Når vi utvikler en ny bil koster det en viss sum penger. Ved å dele den utgiften 50:50 kan du si vi har fått 50 prosent rabatt!

Powered by Labrador CMS