Volvo bygger fabrikk i South Carolina

Volvo bygger fabrikk i South Carolina

Volvo bygger fabrikk i South Carolina
De første spadetakene i 2015 - fra venstre: Senator Lindsey Graham, guvernør Nikky Haley (i dag profilert FN-ambassadør),
Katarina Fjordin, visepresident Volvo og Lex Kerssemakers, senior videpresident og Volvos toppsjef i USA
Volvos globale anlegg

Volvo bygger fabrikk i South Carolina
Lex Kerssemakers
Volvo bygger fabrikk i South Carolina
Volvo-sjef Håkan Samuelsson

Volvo satser tungt i USA

Volvo bygger ny fabrikk i South Carolina, USA. Foreløpig har de fortalt om to modeller som skal bygges der.

Publisert Sist oppdatert

25. september 2015 sendte Volvo ut en pressemelding der de fortalte at de skulle bygge sin første amerikanske fabrikk i Berkeley, South Carolina, ikke langt unna det gigantiske BMW-anlegget i Spartanburg.

På dagen to år senere sender de en ny pressmelding for å fortelle at fabrikken skal utvides, allerede før produksjonen der har startet.

Den opprinnelige planen var å bygge neste generasjon S60 ved anlegget, nå forteller de at også neste generasjon XC90 skal bygges her fra 2021.

De totale investeringene beløper seg til 1,1 milliarder dollar og vil skape 4000 arbeidsplasser direkte tilknyttet Volvo.

Produksjonen av nye S60 starter høsten 2018, og innen den tid er de første 2000 arbeidsfolkene på plass.

– Ekspansjonen av fabrikken i South Carolina er bevis på vår USA-satsing, sier Håkan Samuelsson, Volvos toppsjef.

– Fabrikken skal forsyne både USA og resten av verden og er et viktig fundament for vår videre vekst globalt, sier Samuelsson.

Grunnen til at valget falt på South Carolina er god tilgang til havner og godt utbygd infrastruktur, tilgang på trenet arbeidskraft innen produksjon av hitec produkter samt attraktive investeringsmuligheter.

At man nå også legger neste generasjon XC90 til anlegget begrunnes med at USA er største marked for SUV-en, men mange av bilene vil også bli eksportert. XC90 har spilt en nøkkelrolle i at Volvo-salget i USA har økt fra 56.000 biler i 2014 til 83.000 i 2017.

Berkely-anlegget får en årlig produksjonskapasitet på 150.000 biler. I tillegg har Volvo europeiske fabrikker i Sverige og Ghent, samt to anlegg i Kina der en tredje fabrikk er under bygging.

Totalt ble det på verdensbasis solgt 534.332 nye Volvoer i 2016, opp 6,2 prosent fra foregående år.

Powered by Labrador CMS