Daimlerchrysler møter finans-målene

Det er sikkert mye mange kan krangle med Daimlerchrysler om, men det later i det minste til at resultatene deres ikke er noe man kan bruke mot dem nå. Snuoperasjonen er i rute og fjoråret ender med drift i 5 milliarder pluss, virker det som.

Publisert Sist oppdatert

Han kunne nemlig forsikre skeptikerne at selskapet møter sine prognoser for 2002 og kommer til å ende med et driftsresultat på over 5 milliarder Euro. Også omsetningen på snaue 150 milliarder ligger på linje med de prognosene som ble presentert i oktober da konsernet la frem resultatene for tredje kvartal.

Daimlerchrysler tilhører de få som har jekket opp prognosene for hvert kvartal, i stedet for å skru forventningene ned. Etter et 2001 som endte med en omsetning på 153 milliarder Euro og en drift som endte 1,3 milliarder i rødt, var man forholdsvis forsiktig med 2002-utsiktene. Men de er stadig blitt tøffere, og så ender man opp med lavere omsetning, men et resultat som er bedret ca. 5 ganger. Ikke dårlig. Særlig når man også tar med at produksjonsvolumet i 2002 var på 1,232 millioner enheter. Det betyr en fremgang på ca. 30.000, men betyr samtidig en ”fattigere mix. Med flere biler for færre salgskroner, er resultatforbedringen enda mer imponerende.

Det gjorde nok ikke noe at Daimlerchrysler lettet litt på sine Kina-planer heller. De får sin egen Kina-sjef der borte fra den 1. april, og er allerede kommet langt i samtaler om å få montert 20.000 – 30.000 C-Klasse biler der årlig, med muligheter for E-Klasse senere. I hvert fall gikk aksjekursen opp 0,60 dollars etter samlingen, og endte på 31,50.

Powered by Labrador CMS