Kerkorian tapte mot Daimlerchrysler

Vi har med jevne mellomrom fortalt om den amerikanske multimilliardæren Kirk Kerkorian som gikk til sak mot Daimlerchrysler. Aksjonærene var ført bak lyset hevdet han. Han tapte på alle punkter.

Publisert Sist oppdatert

Det hele begynte for 7 år siden da planene om en fusjon mellom Daimler-Benz og Chrysler ble offentlig. Kirk Kerkorian, en av de virkelig store Chrysler-aksjonærene, ble kontaktet og lovte å stemme for forslaget som ble kalt ”en sammenslutning av like størrelser”. I oktober 2000 lot DC-sjefen, Jürgen Schrempp, seg intervjue av Financial Times der han sa klart at dette med to like bare hadde vært et psykologisk agn for å få det hele på plass. Kerkorian fyker i taket og hevder at aksjonærene ble skrudd – samtidig som det selvfølgelig betyr litt at aksjene nå er verd under halvparten av hva de var.

Flere aksjonærer henger seg på Kerkorian-klagen og i august 2003 inngår DC et forlik med noen sure, de får 300 millioner av selskapet, men Kerkorian godtar ikke dette og går til retten med egen sak der han krever to milliarder dollars i skade-erstatning. Rettsaken startet første desember 2003 og har støtt på mange hikk underveis, for eksempel nyoppdagede kofferter med relevante papirer som var holdt unna Kerkorians advokater. Det var åpenbart også Kerkorians side som var flinkest til å slippe ut detaljer fra retten, for mange har hatt inntrykk av at vinden blåste hans vei.

Fra februar i fjor har rettsaken gått sin gang, riktignok uten jury og med bare en dommer, men så sa dommer Joseph Farman stopp, og trakk seg tilbake for å vurdere alt materialet. Rett før helgen kom slutningen hans: Kerkorian tapte på alle punkter.

Han gir seg selvfølgelig ikke, når han er verd anslagsvis 9 milliarder dollars har han råd til litt mer enn det advokatregningene er kommet på til nå: ca. 50 millioner dollars. Han har vel egentlig også råd til å tåle tapet på Daimlerchrysler-aksjene. Et par måneder etter ”Sammenslutningen mellom de to like var aksjekursen 105 dollars. Nå er den på 42,50.

Powered by Labrador CMS