Ny rettssak, og mer pepper, mot DC

Mens dommeren fremdeles sitter og vurderer hva han skal skrive i dommen der Kirk Kerkorian har saksøkt Daimlerchrysler, kommer en ny gruppe utenlandske investorer og krever rettssak. Samme påstanden: aksjonærene ble skrudd av Mercedes og Chrysler ved fusjonen.

Publisert Sist oppdatert

Latterlig, sier DCs jurister og viser til at en dommer i Delaware allerede for to år siden avviste en tilsvarende klage.

Men anti-DC-fraksjonen går hardt ut igjen nå, og inviterer alle utenlandske aksjonærer (av hvilke jeg kjenner minst fem norske) til å henge seg på gruppe-saken ikke senere enn 26. juni i år. (Er du blant de fem så finner du detaljer på www.milbergweiss.com.)

Hovedinnholdet er at de utenlandske aksjonærene ikke var med på det 300 millioner dollars forliket som ble inngått tidligere – og som Kerkorian nektet å være en del av, fordi han hevder han har atskillig heftigere krav.

Uansett innhold og resultat, det er ikke akkurat slik støy Daimlerchrysler trenger akkurat nå. Omgitt av ruiner av en global visjon og oppsiktsvekkende klønete personalhåndtering, må Mercedes-ledelsen håndtere synkende markedsandeler, synkende kvalitetsrenommé (urettferdig fordi kvaliteten er målbart stigende), en Smart som ikke innfrir (hvilket år er det nå som gjelder som break-even gjennombruddet?) og et styre som begynner å få et ganske frynsete omdømme (overbeskyttende). Imens sitter Jürgen Schrempp der og skal prøve å få orden på skuta.

Da skal du være ganske tykkhudet hvis du ikke blir berørt av en artikkel som den i Wall Street Journal den 19. mai, der han blir døpt til Jurgen the Wrecker (”Schrempp Wrecking DaimlerChrysler”) med en katalog over fem års blundere og med en spådom om at Chrysler blir hevet av og redusert til en produsent av trucker og SUV’er som man kan henge andre merkevarenavn på, og at Mercedes nok vil vende tilbake til fordums glans men under et helt annet management.

Artikkelen kom samtidig som DCs post i Mitsubishi ble redusert fra 37 prosent til ca. 22 ved den nye kapitalutvidelsen, og samtidig som det ble klart at Mercedes og Hyundai ikke akkurat var forlovet mer. Og samtidig som styret forlenget Schrempps kontrakt frem til 2008 – hvilket i hvert fall er forholdsvis ubegripelig for de fleste.

Powered by Labrador CMS