Nytt aksjonær-tap for DC

En domstol i Stuttgart har dømt Daimlerchrysler til å betale ut 230 millioner Euro til aksjonærer fra fusjons-tiden. Bilprodusenten kommer til å anke.

Publisert Sist oppdatert

Det er igjen rester etter den store sammensluttingen mellom Daimler-Benz og Chrysler, der daværende DB-sjef vel har innrømmet at ikke alle kortene lå oppå bordet.

Det har vært mange rettssaker i kjølvannet av denne handelen, de fleste med basis i påstått feilvurdering av selskapenes verdier.

Best kjent er vel den amerikanske mange-og-åttig-årige mangemilliardæren Kirk Kerkorians sak mot selskapet. Den lever fremdeles sitt eget liv i rettsapparatet etter en dom som gikk i Daimlerchryslers favør.

En rekke store investorer, stort sett pensjonsfond, raslet med sablene for et par år siden og krevde 22 milliarder euro i erstatning fordi de påsto de var blitt lurt. Her ble det en minnelig ordning utenfor rettssalene – Daimlerchrysler skal ha utbetalt 300 millioner dollars der.

Og nå er det altså en ny dom som angår de 1,8 prosent av kapitalen som bytte gamle aksjer mot nye i 1998. Dommen sier at bytteforholdet var galt og at disse aksjonærene har krav på ytterligere 230 millioner Euro.

Dommen kommer til å bli anket, sier en DC-talsmann til dpa, samtidig som alle parter uttrykker håp om at resten av veien gjennom rettsapparatet vil ta kortere tid enn de syv årene saken har tatt så langt.

Som et klart eksempel på at Daimlerchrysler verken klarer å overbevise retten eller børsen om at dette var en genial handel, kan man nevne aksjeprisen i går: litt over 41 Euro. Det er omtrent halvparten av verdien da handelen ble inngått for 7 år siden.

Powered by Labrador CMS