Plutselig stopp for Kerkorian mot Daimlerchrysler

Vi har ikke fulgt rettssaken der Kirk Kerkorian, stor aksjonær i gamle Chrysler, saksøker dagens ledelse for milliarder særlig nøye. Mange spennende småbiter, men en lang, treg rettssak. Men nå livnet det til igjen. Nyoppdagede dokumenter var så hotte at saken er midlertidig stanset.

Publisert Sist oppdatert

Kirk Kerkorian hevder at det hele var dårlig ledet, og planlagt med baktanker, og at han – og andre aksjonærer – derfor har tapt skjorta. Den vil de gjerne ha tilbake. Eller for å si det i penger: 3 milliarder dollars.

En rekke vitner fra Daimlerchrysler har stått der og lagt frem sine syn på det som hendte, som i stor grad har støttet saksøktes syn på det hele. Kerkorians advokater begynte å komme litt på defensiven da et Daimlechrysler-vitne plutselig produserte en bunke notater som hadde ligget ulest siden de ble skrevet en stund etter sammenslutningen. 61 sider notater som i stor grad antyder at her var det profitt som var ledetråden, at Chrysler solgte seg ut, at amerikanerne mistet medbestemmelses-muligheter, alle de detaljene som Kerkorians folk har hevdet preget dealen. ”Vi er sjokkert sa Kerkorians advokater, ”og hvilke andre ”uoppdagede dokumenter finnes det rundt omkring hos Daimlerchrysler”?

En føderal dommer var også imponert nok over papirene til av avbryte saken som nå kanskje ikke vil fortsette før langt ut i januar. Men det er mye annet som også kan skje. Vitner kan bli innkalt og krysseksaminert igjen, særlig de som ga et helt annet inntrykk i retten enn det som kommer frem fra notatene. Daimlerchrysler kan straffes på en eller annen måte for ikke å ha lagt frem dokumentene for motparten i tide – anmeldelsen er tross alt mer enn tre år gammel nå, eller dommeren kan komme med en rask avgjørelse allerede nå, som går mot Daimlerchrysler slik at de må få saken opp i en ny rettsinstans.

Uansett hva som skjer – denne saken er en dårlig imagebygger for Daimlerchrysler, og ”this mess som dommeren kalte det, gir jo ikke akkurat noe mer positivt bilde av storkonsernets håndtering av saken.

Powered by Labrador CMS