GM/Toyota: Hydrogen-kompiser

Først var det Toyota som skulle/skulle ikke hjelpe GM ved å sette ned prisene. Så var det Toyota som skulle hjelpe GM med hybridteknologien sin. Nå er det Toyota og GM som snakker sammen om en felles fabrikk for hydrogen-forbrukende bilmotorer.

Publisert Sist oppdatert

Hvis dette ryktet er riktig, betyr det at også Toyota ser på hybrid-løsningene som en mellomstasjon til at biltransport skal gjøre seg fri fra olje. Og mens resten av verden sier at hydrogenbiler ligger minst 20 år frem i tiden, har GM i lang tid nå sagt at de skal ha de første bilene ute i salg i 2010.

Ryktene har oppstått i forkant av Rick Wagoners, GM-sjefens, besøk i Japan denne uke og er en naturlig forlengelse av det som er et faktum: at de to gigantene i flere år har delt litt brenselcelle-teknologi, men foreløpig i et ganske avslappet tempo.

De virkelig aktive konspirasjonsteoretikerne regner med at et mer intenst GM/Toyota samarbeide vil være et effektivt signal både til myndigheter om å åpne pengesekken for å intensivere forskningen på dette området, og til oljeselskapene om å ta distribusjonsjobben på alvor snart.

Det er ingen særlig uenighet om at oljen tar slutt en dag, med Kina og India som sterkt økende konsumenter, og en utvinning med signaler om tilbakegang, vil det være nødvendig med nye energikilder, som for eksempel hydrogen.

Powered by Labrador CMS