BAR Honda 2000BAR Honda 2000

BAR Honda 2000
BAR Honda 2000
BAR logoBAR logo

BAR logo
BAR logo
Honda markerer GP nr 200Honda markerer GP nr 200

Honda markerer GP nr 200
Honda markerer GP nr 200
Jacques VilleneuveJacques Villeneuve

Jacques Villeneuve
Jacques Villeneuve
Olivier PanisOlivier Panis

Olivier Panis
Olivier Panis

BAR

Betegnelsen til Formel 1-teamet BAR er ganske enkelt en forkortelse av British American Racing. Å beskrive ”merkelogoen er ikke fullt så enkelt; det minner om en gyllen tobakksplante som fyker inn i en metallisk blå sving.

Publisert Sist oppdatert

Det BAR ikke fikk til i 99-sesongen, var Supertec-motorenes driftssikkerhet. Bedre ble det da laget gikk over til Honda-motorer i 2000, noe de siden har fortsatt med. 1997-verdensmesteren Jacques Villeneuve var førstefører i teamet fra oppstart frem til slutten av 2003-sesongen. Han kjørte i fjor sammen med britiske Jenson Button som har fått den prestisjetunge oppgaven som førstefører i 2004 etter å ha utklasset Villeneuve ved en rekke anledninger i 2003. Stallkamerat til Button i 2004 blir japanske Takuma Sato.

Fortsatt har ikke laget oppnådd noen GP-seier eller pole position, men dersom bilene, motorene og teamet fortsetter på den utviklingskurven de har hatt til nå skal vi ikke bli overrasket om BAR blir mer enn en statist for Ferrari, Williams og McLaren. Honda har satt inn større ressurser enn tidligere, godt inspirert av at deres hjemlige konkurrent Toyota nå også er på banen med eget team.

Powered by Labrador CMS