World of Volvo

World of Volvo

Volvo museet blir omtenksomt event-lokale

Hvis du vil ta med ungene ut på Volvomuseet i sommer for å vise dem bestefars Herrgårdsvagn der pappa vokste opp i baksetet, må du ta en annen vei. Og håpe at du fremdeles kan finne bilen.

Publisert Sist oppdatert

Det var ikke mye galt med Volvos gamle museum. Det du fant ute på Husön, på vei ut mot Torslanda, og der du kunne gå hyggelige turer langs Kattegat og beundre cruise-skipene som var for høye til å gå under Älvsborg broen.

Men det var bare ikke tilpasset folk med et oppmerksomhets-spenn på cirka tre minutter, det fantes nesten ikke en skjerm der og gourmet-opplevelsen var forholdsvis begrenset, kan man si.

Nå skal det endelig bli en endring på dette.

Etter at Geely satte et solid preg på bybildet med høyhusene, inkl. et Stordalen-hotell, på Geely Campus der de gamle verftene på Lindholmen ga produksjonsliv til byen, slår de nå til med en ny arkitektonisk attraksjon.

World of Volvo heter det – det åpner den 14. april og ligger tett inn til E6. Når du kommer sørfra er det rett etter at du har passert Mølndal (der SAAB hadde sitt siste design-sentrum før de meldte avgang).

Lyckholms Torg kan du si til Siri.

Omtanke

Det er så spektakulært at driveren – en kombinasjon av personbil- og lastebilprodusenten (det er ikke ofte de opptrer sammen lenger) – har kastet seg på suksessen fra den gang ordet «hygge» ble lansert som et internasjonalt begrep.

Nå er det nye ordet som åpenbart skal gjennomsyre det hele: «omtanke».

– World of Volvo is a dynamic place for people and ideas. A vibrant meeting place with "omtanke” får vi vite.

Vi får også vite at anlegget er bygget av 2.800 tonn ved som ikke bare kommer fra Sverige, men også såpass langt unna som Østerrike og Tyskland.

Får håpe det er fraktet med omtanke.

Stedet er nemlig skapt «for folk, og av folk, i en verden «der vi tenker mer på hverandre og på kloden!»

Skal bygge stort bilmuseum i tillegg

5.000 av de 22.000 kvadratmeterne er merket bilsamlingen. 

Totalt besitter Volvo en museumskolleksjon på rundt 400 kjøretøy, som flesteparten i dag er oppbevart på ulike lagerlokasjoner rundt Gøteborg.

Thomas Thompson, bygg- og prosjektleder for World of Volvo, fortalte i forbindelse med et pressearrangement for Volvo Buses nylig, der BilNorge.no-søster YrkesBil.no var tilstede, at de jevnlig vil rotere og bytte ut kjøretøyene i utstillingen. 

SNIKTITT: World of Volvo var ikke helt ferdig da YrkesBil.no var på besøk i mars, så kjøretøy- og maskinutstillingen som kan skimtes der oppe på mesaninen fikk vi ikke fotografere. Oppe til høyre skimtes Volvos første Elbil fra 1976 (tolv batterier på 6 V drev bilen, med en rekkevidde på 50 kilometer eller "ungefär" to timers kjøring.

Den utstillingen YrkesBils utsendte fikk se (men ikke fotografere, fordi den ikke var helt klar) på World of Volvo, består for øvrig av et titalls kjøretøy, med alt fra personbiler til lastebiler, busser, traktorer og anleggsmaskiner i ulike tidsepoker fra Volvos historie.

MER PÅ GANG: Thomas Thompson, bygg- og prosjektleder for World of Volvo, lover at i tillegg til nye World of Volvo skal de bygge et stort museum for den komplette Volvo-samlingen. Men han tidfestet ikke byggestart eller åpningsdato.

Thompson, som til daglig jobber i Volvo Cars, opplyste også at den komplette Volvo-samlingen senere skal få sin egen permanente utstilling:

– Dette har vi allerede en ny lokasjon for i nærheten av Gøteborg, dog på en noe mindre sentrumsnær tomt enn World of Volvo. Der vil de virkelige kjøretøyentusiastene kunne se hele Volvo-samlingen under ett tak, sa Thompson.

– Men for de besøkende på World of Volvo, som vi håper vil bli rundt 500.000 i året, regner vi med at den utvalgte utstillingen vil være tilstrekkelig. Her vil de også få oppleve mer enn bare kjøretøy, som god mat, foredrag og ulike arrangementer, la han til.

Ganske mye av de 22.000 kvadratene i World of Volvo er også viet Götaplatsgruppen – det er visstnok de som driver bl.a. Tavolo, Toso, Mr.P og SK Mat & Människor – for de spesielt interesserte.

Det er selvfølgelig mulig World of Volvo blir meget bedre enn jeg frykter. Det skal ikke ta lang tid før du får høre hva jeg syns.

World of Volvo
World of Volvo
World of Volvo
World of Volvo
World of Volvo
World of Volvo
World of Volvo
World of Volvo
World of Volvo
World of Volvo
World of Volvo
World of Volvo
World of Volvo
World of Volvo
World of Volvo
World of Volvo
World of Volvo
World of Volvo
World of Volvo
World of Volvo
World of Volvo
World of Volvo
Powered by Labrador CMS