Nissan Ariya
Nissan Ariya
Nissan Ariya
Nissan Ariya

Nissan har priset Ariya

Nissan har nå offentliggjort prisene på el-SUV-en Ariya. De starter på 400.000 kroner for enkleste utstyrsnivå og minste batteripakke, og du må plusse på 120.000 for å få den med firehjulsdrift. Leveringene starter neste sommer.

Publisert Sist oppdatert

Som vi fortalte for en uke siden blir Norge første land etter Japan som får tilgang til den nye Nissan-modellen som importøren omtaler som «skreddersydd for det norske markedet».

Den mest prisgunstige modellen er nok den minst aktuelle for nordmenn flest som ønsker seg firehjulsdrift, lengst mulig rekkevidde og bra med utstyr. Toppmodellen som har alt dette er priset til kr 566.000.

– Mellomklasse crossover SUV-en går rett inn i kjernen av hva norske elbil-kunder nå etterspør, og Nissan Ariya innehar nøyaktig de egenskapene norske bilkjøpere foretrekker. Det innebærer blant annet en romslig bil med mye utstyr, inntil 50 mils rekkevidde og mulighet for firehjulsdrift samt hengerfeste og takstativ, hevder Nissan i sin pressemelding.

De sier videre at selv den rimeligste modellen har godt med utstyr inkludert i prisen og nevner som eksempler at førerassistanse-systemet ProPILOT med intelligent filholderassistent, intelligent cruise-kontroll og mulighet for tilkobling mot navigasjonssystemet, er standard på rimeligste modell.

Det samme gjelder blant annet elektrisk justerbare forseter, elektrisk bakluke, to 12,3-tommers skjermer med navigasjon og tilhørende tjenester/instrumenter, 360-graders kamera med person- og sykkelgjenkjenning og oppvarmet frontrute.

Går du et steg opp til utstyrsnivået Evolve, blir utstyr som panorama soltak, adaptivt intelligent fjernlys, elektrisk justerbart ratt, ventilerte seter med varme og kjøling, headup-display og 22 kW ombordlader standard.

Sistnevnte sørger for vesentlig raskere ladetid ved hjemmelading via veggboks med tilstrekkelig strømstyrke.

Nissan Ariya blir tilgjengelig i fire utstyrsversjoner – Advance, Evolve, e-4ORCE Evolve og e-4ORCE Performance. Innstegsmodellen kommer med 63 kWt-batteri mens de øvrige får 87 kWt-batteri.

Utgaver med firehjulsdrift og betegnelse e-4ORCE koster fra 520.000 kroner pluss frakt- og leveringskostnader.

De byr ifølge Nissan på kraftfulle ytelser takket være to el-motorer som til sammen leverer hele 600 Nm dreiemoment og maks effekt på 306 hk eller hele 394 hk om du går for Performance-versjonen.

Se spesifikasjoner for de ulike versjonene i vår forhåndsomtale

*Prisene er eksklusiv frakt/leveringsomkostninger

Priser Nissan Ariya

Modell

Batteripakke

Drivhjul

Pris*

Ariya Advance

63 kWt

Foran

kr 400.000

Ariya Evolve

87 kWt

Foran

kr 490.000

Ariya e-4orce Evolve

87 kWt

4WD

kr 520.000

Ariya e-4orce Performance

87 kWt

4WD

kr 566.000

Powered by Labrador CMS