Ny Colt klar neste uke

En ny Mitsubishi Colt står klar hos norske forhandlere neste uke. Her får du priser og viktigste endringer.

Publisert Sist oppdatert

Det er en populær småbil som nå får en ansiktsløfting. På fire år er det solgt like mange tusen Colt i et tøft norsk småbilsegment hvor den møter konkurrenter som bl.a. Toyota Yaris, VW Polo og Ford Fiesta - for bare å nevne noen. Opprinnelig delte dagens Colt plattform og komponenter med SmartForFour, men denne modellen er nå en saga blott.

Mitsubishi ønsker at Colt nå skal fremstå som mer sportslig og hevder å ha løftet kvaliteten på dashbord- og setematerialer samtidig som den innvendige plassen er bedre utnyttet. Det betyr bl.a. et flatt bagasjeromsgulv når baksetene legges ned og en kapasitet i godsavdelingen på inntil 1032 liter.

På sikkerhetsfronten leveres nye Colt med nødstoppsystem og elektronisk bremseassistent. Komforten økes gjennom følg-meg-hjem-lys, cruise control, terminal for MP3-spillere og fartsavhengig volumkontroll. Dessuten har den gearskiftindikator og, i følge importøren, lavere støynivå og mindre vibrasjoner.

Som tidligere leveres Colt med tre alternative bensinmotorer som yter fra 75 til 109 hk. Prisene starter på kr 139.900, men adm. dir. Bernt G. Jessen hos importøren forventer å selge mest av den velutstyrte 1,3 Intense-modellen som har et avslag fra normalpris på kr 15.000 i introduksjonsperioden som varer ut første kvartal.

DU FINNER KOMPLETT PRISLISTE FOR NY COLT HER

Powered by Labrador CMS