Kjøreboka i boks

Har du slurvet med å skrive kjørebok og forsøkt å rekonstruere den? Drittlei av ikke å finne pennen eller boka, eller glemt å notere kilometerstand når du startet? Det finnes løsninger.

Publisert

AutoGear løser ufordringen i form av en liten plastboks på størrelse med en fyrstikkeske, av utseende svært lik en fotoboksvarsler vi har testet tidligere. Den store forskjellen ligger i smartere programvare.

Ikke for det, boksen fra AutoGear fungerer også som fotoboksvarsler, men for deg som eier firmabil, eller kanskje like viktig, deg som kjører på kilometergodgjøringer, er dette gode nyheter.

GPS. Nøkkelen til å få dette til å fungere er selvsagt GPS-enheten. Den registrerer når du starter turen, hvor den ender og hvilken rute du har valgt. Avhengig av innstillingene du gjør i programvaren, bestemmer den også hva som er en ny tur, og hva som bare er en stopp for å fylle bensin eller spise en pølse.

Dine bevegelser lagres i boksen til du bestemmer deg for å hente dem ut.

Da vi testet fotoboksvarsleren var vi imponert over antennen, det gjentar seg med AutoGear. Det gjør at du godt kan ha boksen liggende i hanskerommet eller andre steder der den ikke synes, og den har fortsatt ikke problemer med å få kontakt med satelittene.

Kobles i USB-porten

Når du har bestemt deg for å overføre informasjonen fra boksen, kobler du den bare til PCen via en USB-port. Programvaren installerer du på PCen, legger inn lisensnøkkelen som følger med boksen din, og du er i gang.

I boksen lagres informasjonen bare med koordinater, men når du henter ut dataene inn i programmet, kobles disse opp mot karttjenesten til 1881, og dermed får du enkelt oversikt over hvor du har vært. Da kan du enten velge å lagre dette stedet i listen med firmaet du var der for å besøke, eller bare adressen.

Når du først har lagt inn en adresse, kjenner den naturligvis igjen at du har vært her før og legger det inn automatisk. Det betyr at når du har hatt boksen i bruk en stund, vil du bygge opp en database og jobben blir stadig enklere.

Når du har lagt inn hjemmeadressen din, er det også lett å luke ut hva som er kjøring derfra og hva som er kjøring fra jobb.

Husk å tømme

Skal man bruke en boks som denne, må det være enkelt. Lag deg en rutine der du tømmer boksen regelmessig, avhengig av hvor mye du kjører, slik at det ikke blir for mye data å gå igjennom.

Selv om elektronisk kjørebok ikke er påbudt, stiller du betydelig sterkere om du skulle ha behov for å dokumentere kjøringen din på en ryddig måte.

Boksen holder for øvrig også orden på bomstasjoner du har passert, noe som jo stadig blir viktigere. Den koster deg 1590 kroner å kjøpe, og etter det første året koster det 99 kroner i måneden for programmet du bruker.

Boksen lever drøyt 15 timer før den må lades igjen. I praksis blir det lenger, fordi boksen skrur seg av når bilen har stått stille i mer enn 15 minutter. Boksen kan lades ved å koble den til 12-volt i bilen, eller via USB-porten.

Powered by Labrador CMS