Outback ned i pris

Eneste Subaru-modell som gikk ned i pris da nytt avgiftssystem ble innført, var Outback. Nå blir den enda billigere.

Publisert Sist oppdatert

Outback 2,5i Black Limited er betegnelse på modellen som får en prislapp på 449.900 kroner – en gunstig pris for en bil i denne klassen med 4WD og automatgear som standard. Det er ca 40.000 kroner mindre enn modellen koster i dag.

- Vi har forenklet utstyret litt, ved at den nye modellversjonen leveres uten skinnseter og navigasjon. Men ellers er den svært velutstyrt, med blant annet bi-xenon hovedlys, antispinn og stabilitets-kontroll, to-sone automatisk klimaanlegg, cruise-control, kjørecomputer, automatisk nivåregulering på bakakselen og - selvsagt - automatgear, sier adm. direktør Kåre Foss i Subaru Norge AS.

Også Legacy kommer i en ny prisgunstig versjon fra april. Med nesten samme utstyr som Outback får Legacy 2,0 R Black Limited stasjonsvogn med automat og 4WD en prislapp på kr 399.900, og det tilsvarer i følge importøren en reduksjon på ca kr 30.000.

"Usynlig salg"

I følge registreringsstatistikken fra OFV har Subaru-salget nærmest stått stille i årets tre første måneder. Men adm. direktør Kåre Foss hos importøren avslører at så ikke er tilfelle på tross av at statistikken viser en tilbakegang på 93 prosent hittil i år mot samme periode i fjor:

- Vi klager ikke, selv om vi nesten ikke synes på statistikken over salget av nye biler. Faktum er at vi har hatt klar suksess med å forhåndsregistrere nærmere 1200 Subaru-biler før avgiftsøkningene ved siste årsskifte. I overkant av 600 av disse bilene er nå solgt i løpet av tre måneder, og kjøperne har fått ny bil til 2006-priser - og vil fortsatt få det et par måneder til.

Det var en forventet prisoppgang på ca 43.000 kroner på den mest solgte Forester-modellen som fikk Subaru Norge til å ta affære. 1200 biler ble tatt inn til lager og registrert før nyttår, og disse fremkommer nå på statistikken over brukte biler mens kundene får splitter nye biler med 2006-avgifter.

Powered by Labrador CMS