Schumacher viser bilskatt

Michael Schumachers familie har sikkert andre ting å tenke på, men allikevel har de sagt ja til at racing-kjempens private bilsamling skal vises i et nytt tysk bilanlegg.

Publisert Sist oppdatert


Det er nesten tre år siden nå, at mannen som fremdeles står på toppen av Formel 1 pyramiden, Michael Schumacher var utsatt for en tilsynelatende ganske banal skiulykke i Alpene.

Siden den gang har ingen sett ham, han har vært under konstant terapi, og hver gang et av de tyske skandalebladene forteller at «nå kan han gå» rykker talspersonen Sabine Kehm ut og sier at det nok dessverre ikke er tilfelle, og vær så snill å la familien få ro.

Og så har bladet blitt trukket for retten. «Bunte» venter på sin dom en gang denne måneden.

På sin side har Schumachers sønn, Mick, demonstrert den om eplet, osv. – han har hatt en rekke gode resultater i Formel 4. Og det viser seg nå at det også er andre aktiviteter i denne familien.

Det er nemlig blitt kjent at hele bilsamlingen til Michael Schumacher – og den går for å være ganske omfattende og betydningsfull – skal bli vist offentlig.

Det kommer til å skje nær Köln, byen ligger ikke langt fra Kerpen der han vokste opp. Og samlingen kommer du til å finne i et stort bil-opplevelses-anlegg som heter MotorWorld.

Det er under bygging nå, skal åpne i midten av neste år, og Schumacher-familien har presisert at adgang til denne samlingen skal være gratis i mange år fremover.

Jeg aner ikke hva den inneholder, men det er sikkert mengder av de Ferrariene han vant sine VM i, og mange av de gate-Ferrariene han var med på å utvikle.

Dessuten har han sin B194 Benetton som han vant tittelen med i 1994, men jeg vet at for eksempel den gule EB 110 Bugattien solgte han for mange år siden.

Vi kan nok trygt regne med at det er minner fra hans karting-tid også, og det skulle ikke forundre meg om vi også får se såpass beskjedne kjøretøy som hans ganske ferske Fiat Ritmo.

Det er klart dette blir en attraksjon. På tross av at Michael Schumacher har vært fraværende i tre år nå, er han fremdeles en av de mest populære personer hjemme i Tyskland.

Bildet øverst viser Michael Schumacher i en Ferrari 250 GT Cabriolet på Hockenheim i 2004 (Foto: Dirk Goldhahn)

Powered by Labrador CMS