1-2-3 og solid forsprang for Dennis Hauger

Etter nok en vellykket helg med tre pallplasser har Dennis Hauger opparbeidet seg et solid forsprang i det internasjonale Formel 3-mesterskapet.

Publisert

Det startet med en vellykket kvalifisering fredag der Dennis var raskest av samtlige på Red Bulls hjemmebane i Østerrike.

Det gir pole position i søndagens løp, men regelverket i F3 er komplisert, så i helgens første av tre løp snus startoppstillingen for de 12 beste i kvalifiseringen på hodet slik at Dennis var nummer 12 på startplata lørdag morgen.

Nordmannen kjørte imidlertid et fantastisk løp. Han hentet plassering for plassering, uten å ta unødvendige sjanser.

Da tre runder gjensto hadde han jobbet seg opp til tredjeplass, og da de to foran ham kolliderte i kamp om seieren, var det bare for Dennis å sette inn støtet og kjøre inn til seier.

Seier i første løp medførte at Dennis hadde startspor 12 også i andre løp, men igjen viste han seg kald og beregnende og passerte den ene konkurrentene etter den andre. Over målstreken kjørte han inn til tredjeplass og kunne igjen innta seierspallen.

I søndagens løp kunne Dennis endelig nyte fordelen han hadde oppnådd i kvalifiseringen og starte fra pole position. Han ble tidlig passert av danske Fredrik Vesti, og en periode i løpet var Dennis nede på tredjeplass.

Men 18-åringen fra Aurskog kjørte nok et feilfritt løp uten å ta farlige sjanser, og klarte andreplass i løpet bak danske Vesti.

Dennis’ nærmeste utfordrere før helgen i Østerrike, Doohan og Martins, fikk relativt beskjedne plasseringer i helgen, og dermed kunne aurskogingen sikre seg økt ledelse i mesterskapet.

Etter tre av syv løpshelger har Dennis innkassert 115 poeng. Nærmeste utfordrere er dagens vinner, Fredrik Vesti med 74 poeng og Jack Doohan med 72 poeng.

Dennis er selvsagt ekstremt fornøyd med helgen og skryter av teamets innsats, men er samtidig litt skuffet for å ha gitt fra seg seieren i dagens løp.

Neste runde i mesterskapet kjøres i Budapest om fire uker.

Powered by Labrador CMS