Billerud Motor Sport
Gode forberedelser er viktig
Billerud Motor Sport
Og selvsagt må man har en skikkelig logo
Billerud Motor Sport
Den nye trekkvogna ruver godt i landskapet
Billerud Motor Sport

Billerud Motor Sport

Historisk rallystart i Oslo

19 norske deltagere er blitt godkjent for Rally Monte-Carlo Historique i 2012. Det blir start på Aker Brygge i Oslo og tøffere kjørerute enn tidligere på krevende alpeveier.

Publisert Sist oppdatert

Over 300 deltagere har fått OK for å starte i Rally Monte-Carlo Historique 2012. De har biler som er eldre enn 30 år og modellen må ha deltatt i løpet.

Deltagerne kommer fra alle verdensdeler, og det er særlig vekst i påmeldte biler fra tidligere Russland. Mange kjører Volga og Moskwitch.

På startlisten er det 19 norske deltagere. Det er en blanding av erfarne og nye lag. Bilene som dominerer er Porsche og Volvo. Det er et rent norsk damelag, to norske deltagere har valgt å starte fra Barcelona og to fra Reims.

De øvrige stiller til start på Aker brygge i Oslo. Nytt er det at bilene ikke skal kjøre via Sverige – men skal med fergen fra Larvik til Hirtshals. Deretter går turen sydover til tøffe veier i Alpene.

Grundige forberedelser
Deltagerne er i full gang med forberedelser og nylig var mange som er med i team Billerud Motor Sport samlet til informasjonsmøte.

12 av de norske deltagerne har valgt å være en del av dette teamet som inkluderer servicebiler, felles transport og organisering av mye av det praktisk. Teamets mål er at man skal komme i mål blant de ti beste.

Det er mye arbeid rundt valg av dekk. Mange eldre biler har dekkdimensjoner der det er langt mellom gode pigg- og vinterdekk. Mange har dimensjoner som «er gått ut på dato» og utfordringer blir å finne de beste dekkene for de krevende veiene.

Arrangørene har valgt en blanding av nye og klassiske fjellprøver. Det blir et blandingsføre av alt fra asfalt til is og snø – og ikke minst slaps og våt snø.

Ofte kan man på fjellene i Alpene ikke vite hvordan forholdene er før man er der. Ting kan endre seg i løpet av noen minutter.

Konkurrenter og kolleger
Billerud Motor Sport samler mange nordmenn som skal delta i løpet. Der møtes konkurrenter og kolleger.

Det er etablert et solid og erfarent serviceteam som skal lette jobben for deltagerne. Skal man makte å holde tidsskjemaet må man ha egne steder for tanking av drivstoff – og man må ha depoter for skifte av dekk.

Det er 19 biler som trolig velger å starte fra Oslo. Det inkluderer en fransk og en dansk deltager – men antallet er ikke endelig klart. Det er KNA som er teknisk arrangøren for starten i Oslo.

Rallyet arrangeres første uke av februar.

Norske deltagere Rally Monte Carlo Historique 2012

Powered by Labrador CMS