Veteranenes rally

Monte Carlo - Fire norske lag ligger an til å kvalifisere seg til finalerunden i årets Rallye Monte Carlo Historique. Etter to nye fartsetapper skal de 60 beste i natt ut på en sisterunde.

Publisert Sist oppdatert

Monty Karlan er regnet som en av de norske med størst erfaring når det gjelder Rallye Monte Carlo. Han har vunnet løpet en gang og har flere gode resultater.

Når det gjenstår to fartsprøver før finalerunden ligger han på en tiendeplass og er beste norske i sin Porsche 911.

Årets rally er tøft med krevende vær og kjøreforhold. Idealtidene er også strammet inn, så løpet er mer utfordrende. Rundt 100 har brutt så langt.

Fredag skal det kjøre to spesialetapper på vei tilbake fra Valence til Monte Carlo. Deretter skal de 60 beste ut på en nattrunde i områdene rundt Monte Carlo.

Da skal de over legendariske Col de Turine. Fire norske ligger før dagens kjøring innenfor de 60 beste.

Karlan er nummer 10, mens Bjørn-Erik Indahl i Porsche er nummer 30, Knut Hallan i Austin Healy er nummer 36 og Knut Larsen i Volvo PV er nummer 46. Han ble torsdag nummer to på en fartsprøve.

Tore Johannessen i Porsche er nummer 76, Ole Billerud i Volvo er 80, Frank Klevengen i Porsche nummer 90 og eneste norske kvinnelige deltager, Ingrid Anderssen Moe i en Volkswagen 1500S, er nummer 91.

BilNorges samleside for Rallye Monte Carlo Historique

Live resultater fra løpet

SISTE:
- Dagens etapper er kansellert pga. store snømengder som blant annet har medført at trær sperrer veien. Den avgjørelsen skjønner jeg godt, for jeg har aldri opplevd slike forhold her, sier vår mann i Monte Carlo, Knut Moberg d.e.

Powered by Labrador CMS