Grøndal er VM-klar

Anders Grøndal er VM-klar. Sammen med kartleser Veronica Engan skal han delta i årets PWRC – mesterskapet for såkalte ”produksjonsbiler”.

Publisert Sist oppdatert

Påmeldingen til årets mesterskap skjedde i tolvte time. Anders ønsker å kjøre hele mesterskapet, men foreløpig er ikke nødvendig budsjett i havn.

- Planen var å kjøre alle seks VM-rundene, men det er det ikke budsjett til på det nåværende tidspunkt. Vi håper i alle fall å få til fem VM-runder, sier Anders Grøndal som jobber på spreng med å finne nye sponsorer.

For å holde kostnadene så lave som mulig har Bilbutikken World Rally Team (BWRT) valgt å kjøpe inn en splitter ny bil av typen Subaru Impreza WRX Sti gruppe N. Det blir rimeligere enn å leie bil slik teamet gjorde i fjor.

Bilen skal driftes av Prodrive sammen med BWRT sine egne mekanikere. Prodrive er selskapet som sto bak Subarus fabrikkteam i en årrekke, og Anders Grøndal anser det som en anerkjennelse å samarbeide med dette renommerte selskapet.

- Det er våre trofaste samarbeidspartnere som gjør VM-satsingen mulig, sier sponsorsjef Stein Grøndal i BWRT.

Han legger til at hovedsponsorene Subaru Norge AS og Valvoline drar det tyngste lasset. I tillegg er alle sponsorene fra 2010 med videre. Men det er nødvendig å få med et par bra sponsorer i tillegg.

Subaru internasjonalt satser igjen på rally og går inn med pengepremier i PWRC. Det blir utbetalinger til de tre beste Subaru-førerne i hvert VM-løp og de tre beste førerne totalt i VM.

- Siden Subaru internasjonalt satser på PWRC, var det naturlig for oss å støtte Anders Grøndal i PWRC i 2011, sier informasjonsdirektør Stian Thrane i Subaru Norge AS.

- Subaru har solide rally tradisjoner i Norge. Bilbutikken i Drammen (som drives av Grøndal senior) er også en dyktig Subaru-forhandler, slik at vi har et business to business opplegg.

Thrane minner også om at Subaru Norge AS har en stor premiepott i 2011 til de som kjører Subaru Cup-biler i Rally-NM, selv om den tidligere Subaru Cup er avviklet.

I tillegg til VM vil Anders også kjøre utvalgte NM-runder med sin tilårskomne WRC-bil av typen Impreza S10.

Også i 2011 er Veronica Engan kartleser både i NM og VM. Hun var i fjor eneste kvinnelig kartleser i PWRC og tok NM-bronse. Hun er medlem av NAF Asker og Bærum Motorsport og har nå fått følge av Anders som har meldt seg inn i samme klubb.

Årets første NM-løp er Sigdalsrally lørdag den 15.januar. Der har teamet en seier fra i fjor å forsvare.

Powered by Labrador CMS