Tänak melder seg på VM-striden

Ott Tänak kjørte inn til en suveren seier i Rally Tyskland. Etter å ha vunnet de to siste VM-rundene har han virkelig meldt seg på i kampen om VM-tronen. Andreas Mikkelsen slet i helgen, men klarte en hederlig plassering. For Mads Østberg endte det med brudd.

Publisert Sist oppdatert

Toyota-fører Ott Tänak har vist styrke gjennom hele helgen, som han gjorde i Rally Finland for tre uker siden. Han vant til slutt Rally Deutschland med en margin på 39,2 sekunder til nærmeste utfordrer, Thierry Neuville i Hyundai.

Når Tänak i tillegg tok andreplass på den avsluttende Power Stage, har han fått med seg 49 poeng fra de to siste VM-rundene og nærmer seg med stormskritt de to i VM-ledelsen, Thierry Neuville og Sebastien Ogier.

Tredjeplass i Tyskland gikk til Esapekka Lappi, slik at Toyota hadde to førere på seierspallen. Sebatien Ogier i Ford måtte nøye seg med fjerdeplass etter at han tapte halvannet minutt på en punktering lørdag ettermiddag. Nummer fem ble den unge finnen Teemu Sunninen i Ford.

Andreas Mikkelsen har slitt med å få bilen til å fungere optimalt i helgen. Han har prøvd å legge om kjørestilen, men en sjetteplass var det beste han kunne klare. Det holder likevel til at han har avansert til femteplass i VM-sammendraget.

– Denne helgen har vi eksperimentert med bilen og forsøkt å tilpasse innstillingene og kjørestilen for å få best mulig resultat på disse asfaltveiene. Vi har funnet noen ting som har gitt oss en positiv følelse, men det har også vært ting som fungerte mindre bra, sier Andreas Mikkelsen.

– Å få en topp-seks-plassering er ikke så dårlig, men vi sikter høyere. Jeg vet at jeg kan kjøre fort på asfalt. Men så fort jeg har forsøkt å pushe, har ikke bilen villet være med på notene, og da blir man heller ikke komfortabel, sier Andreas.

Han og kartleser Anders Jæger har jobbet hardt i Rally Tyskland. Nå sikter de seg inn mot grusløpet i Tyrkia i midten av september. Grus er et underlag de trives langt bedre på i sin Hyundai.

– Nå gleder jeg meg til å komme tilbake på grus der jeg føler meg tryggere med bilen. Men vi har en jobb å gjøre før den påfølgende runden i Spania og asfaltetappene vi skal kjøre der. Jeg håper vi klarer å finne frem til et oppsett som passer kjørestilen min bedre, sier Andreas.

Mads Østberg måtte bryte med tekniske problemer på søndagens første etappe, han lå på en niendeplass etter lørdagens kjøring. Det var nok skuffende for Mads etter andreplassen i Rally Finland.

I VM-sammendraget leder nå Neuville med 172 poeng, Ogier har 149 og Tänak 136. Det er trolig mellom disse tre kampen om årets VM-tittel vil stå. Esapekka Lappi har 88 poeng og Andreas Mikkelsen ligger på femteplass med 65 poeng.

Hyundai leder konstruktør-VM med 254 poeng foran Toyota med 241 og Ford med 224 poeng.

Powered by Labrador CMS