Knallhelg for Andreas Mikkelsen

Andreas Mikkelsen sikret seg fjerdeplass i Rally Finland etter sterk kjøring hele helgen. Det smakte nok ekstra godt å slå regjerende verdensmester og tidligere teamkollega, Sebastien Ogier.

Publisert Sist oppdatert

Endelig stemte alt for Andreas i Finland, og søndag kjørte han inn til en fjerdeplass sammenlagt i Rally Finland. Han kunne ikke vært mer fornøyd med en fjerdeplass.

– I dag kjennes det som en plass på pallen, endelig har vi knekt Rally Finland koden, sa den norske WRC-stjernen etter målgang.

Etter 23 fartsetapper og en utrolig spennende fight med Sebastien Ogier om fjerdeplassen, var det til slutt Andreas Mikkelsen og Anders Jaeger-Amland som trakk det lengste strået og tok fjerdeplassen, 2,7 sekunder foran franskmannen.

Før den siste fartsprøven var det 2,2 sekunder mellom de to, men nordmannen var raskest og sikret seg i tillegg 3 ekstra bonuspoeng for tredjetid på Power Stage.

– Denne fjerdeplassen kjennes akkurat ut som en pall-plass i dag! Rally Finland har aldri vært vårt sterkeste rally, men nå tror jeg at vi har knekt koden. Når vi i tillegg slår verdensmester Ogier i en tett fight, så er det en ekstra bonus, sier en fornøyd Andreas.

– Jeg må takke alle i teamet som har jobbet så hardt det siste halve året, både med forbedringer av bilen, men også med å få den til å passe meg bedre. Det har de klart med glans, denne helgen stemte alt, og da var det bare å kjøre på.

Rally Finland kjøres på super-raske grusveier og er kjent for sine mange store og små hopp, hvorav mange ender opp i en krapp sving som man ikke ser før man omtrent lander. Den høye hastigheten gjør at tidsforskjellene ikke nødvendigvis blir så store, men henger man ikke med, så faller man fort ned på resultatlista.

Etter fredagens etapper lå Andreas og Anders på en sjetteplass totalt, men det var utrolig tett i teten. Kun 15 sekunder skilte mellom de syv beste.

Lørdag overtok den norske duoen femteplassen allerede etter dagens første prøve, og den spennende og tette kampen om fjerdeplassen var i gang. Andreas og Anders var raskeste bil gjennom lørdagens siste prøve, og startet siste dagen fortsatt på fjerdeplass.

Søndag ble nok en super-søndag, og de klarte å holde franskmannen bak seg. #Team89 ble beste Hyundai, og sikret dermed viktige poeng i VM-sammendraget.

– Det er en drøm å kjøre Rally Finland når alt stemmer. Det går så fort, og når du bare svever over hoppene, det er en helt fantastisk følelse, det er helt rått! Når vi i tillegg klarer å holde verdensmesteren Ogier bak oss i en ordentlig fight, er det nesten som å vinne. Denne god-følelsen er viktig å ta med seg videre, nå blir det fullt fokus på neste løp! Og kanskje litt fysio, alle landingene kjennes i ryggen akkurat nå, avslutter Andreas Mikkelsen.

Seieren i Rally Finland gikk til Toyota-fører Ott Tänak som har kjempet i teten hele helgen. Han slo til slutt sin nærmeste utfordrer, Citroëns Espekka Lappi, med en margin på 25,6 sekunder.

Jari-Matti Latvala kjørte inn til tredjeplass og sørget dermed for to Toyotaer på pallen. Andreas på fjerdeplass hadde til slutt en margin på 2,7 sekunder til regjerende verdensmester Sebatien Ogier i Citroën.

Henning Solberg var eneste andre nordmann i Rally Finland, og veteranen endte som nummer 15 totalt og nummer fem i WRC2-klassen.

Løpsvinner Tänak vant også den avsluttende Power Stage og fikk dermed med seg maksimale 30 poeng fra Finland, nok til å ta en solid ledelse i VM-sammendraget med 180 poeng.

Nærmeste utfordrere er Sebastien Ogier med 158 poeng og Thierry Neuville med 155. Andreas Mikkelsen er på femteplass med 71 poeng.

Resultat Rally Finland 2019

  • 1 O. Tanak
  • 2 E. Lappi +25,6
  • 3 J.M. Latvala +33,2
  • 4 A. Mikkelsen +53,4
  • 5 S. Ogier +56,1
  • 6 T. Neuville +1.32,4
  • 7 C. Breen +1.38,2
Powered by Labrador CMS