Seier til Tänak, Mikkelsen seks

Ott Tänak kjørte inn til seier i Wales Rally GB og sikret dermed solid ledelse i VM-sammendraget før de to siste rundene i Rally-VM. Andreas Mikkelsen tok sjetteplass og nye viktige poeng.

Publisert Sist oppdatert

Som vanlig i Wales var det skiftende vær- og føreforhold, noe som gjør løpet til et av de vanskeligste på kalenderen.

Det ble også tett kamp mellom de tre i VM-toppen. Toyota-fører Ott Tänak vant foran Hyundais Thierry Neuville og Citroën-fører Sebastien Ogier. Mellom de tre skilte det kun 23,3 sekunder.

Andreas Mikkelsen sloss lenge om femteplassen med Ford-fører Elfyn Evans, men hjemmefavoritten trakk til slutt det lengste strået og sendte Andreas ned til sjetteplass.

Fjerdeplass i rallyet gikk til Kris Meeke, og alle disse seks var innenfor en margin av et minutt.

I VM-sammendraget leder nå Tänak med 240 poeng foran Ogier med 212 og Neuville med 199. Det ser dermed lovende ut for estlenderen, men fortsatt skal det konkurreres om ytterligere 60 poeng under de avsluttende VM-rundene i Spania og Australia.

Mange nordmenn fulgte nok også med på far og sønn Petter og Oliver Solberg i WRC2-klassen. Petter kjørte det han betegner som sitt aller siste løp – vi får se om han holder ord – mens Oliver debuterte i VM-sammenheng.

Petter gjorde sine saker bra og vant klassen. For Oliver gikk det mer opp og ned, og han endte rallyet etter rulling på nest siste etappe.

Powered by Labrador CMS