Tøff VM-runde venter Mikkelsen

Rally Sardinia har alltid bydd på utfordringer for Andreas Mikkelsen. Han forventer at det også i år vil det bli et vanskelig løp.

Publisert Sist oppdatert

Nordmannen har fjerdeplassen fra 2014 som sin bestenotering på Sardinia. Dette har han og kartleser Anders Jæger selvsagt lyst til å forbedre i år, men Andreas Mikkelsen advarer mot at det er et utfordrende løp.

– Jeg kan vel ikke akkurat si at Sardinia har vært det beste løpet for oss. I hvert fall ikke resultatmessig. Selv om vi har holdt et greit tempo der, så har det alltid skjedd ett eller annet som har gjort at vi ikke har endt helt i toppen. Det er et tøft rally på mange måter. Det er utrolig varmt og røffe forhold, noe som gjør at dekkvalg blir veldig viktig, sier han.

Hyundai-føreren ligger på sjetteplass så langt i VM etter seks runder. På Sardinia starter han som bil nummer fem, i og med at Dani Sordi som ligger på fjerdeplass i VM, ikke skal delta i Rally Sardinia.

– Jeg har en god startposisjon, og kommer til å gi gass fra start. Samtidig er det svært viktig å finne den rette balansen, for det er fort gjort å gjøre en feil på disse veiene, påpeker han.

Hyundai har tidligere gjort det bra på Sardinia, og det gjør 28-åringen optimistisk med tanke på målet om å komme på pallen.

– Jeg tror det er et løp som passer bilen bra, og klarer vi å unngå feil eller uhell, så er seierspallen innen rekkevidde. Vi ligger litt etter poengmessig i VM etter null poeng i Portugal. Det var ikke helt etter planen, men dessverre utenfor vår kontroll. Vi får bare prøve å ta igjen det tapte med et godt resultat i Rally Sardinia, sier han.

Mads Østberg er på plass i Citroëns fabrikkteam på Sardinia mens Ole Christian Veiby stiller i en Fabia R5 for Skoda Motorsport. Vi følger de norske utøverne gjennom helgen.

Powered by Labrador CMS