Trippelseier for Toyota

Toyota la beslag på hele seierspallen i helgens Rally Deutschland. Andreas Mikkelsen endte løpet på 7. plass.

Publisert Sist oppdatert

Ott Tänak vant fortjent etter å ha ledet rallyet fra første etappe med ett eneste unntak – han var noen tideler bak Thierry Neuville etter SS2.

Den belgiske Hyundai-føreren ga estlenderen kamp på kniven gjennom fredagens etapper, men en punktering og tekniske problemer lørdag ødela hans muligheter for en topplassering. Han kom imidlertid sterkt tilbake søndag og vant den avsluttende Power Stage.

Andre- og tredjeplass i rallyet gikk til Toyotas Kris Meeke og Jari-Matti Latvala foran de to Hyundai-førerne Dani Sordo og Thierry Neuville.

Esapekka Lappi i Citroën tok sjetteplassen, fire sekunder foran Andreas Mikkelsen som endte på syvendeplass. En trøst får være at Mikkelsen for andre gang på rad var foran regjerende verdensmester, Sebatien Ogier.

– Som vårt første asfaltrally i sesongen visste vi det ikke kom til å bli lett, men vi har hatt fremgang, sier Andreas Mikkelsen på sin Facebook-side.

– Vi har jobbet mye med å forbedre egen følelse for bilen, kjørestilen og tilpasset oss de mange forskjellige veitypene her i Tyskland. Vi har tatt noen skritt i riktig retning i løpet av helgen, men fortsatt fungerer det ikke perfekt.

– På Power Stage holdt vi bare et komfortabelt tempo, uten å ta store sjanser, og konsentrerte oss kun om å holde Ogier bak oss i sammendraget, konkluderer Andreas.

I VM-sammendraget leder nå Tänak klart med 205 poeng foran Thierry Neuville (170 poeng) og Sebastien Ogier (163). Andreas Mikkelsen er på sjetteplass med 77 poeng.

I konstruktør-VM er det svært tett i toppen med Hyundai på 289 poeng og Toyota på 281 poeng.

Mads Østberg i Citroën ble nummer fire i WRC2 Pro-klassen. Seieren her gikk til Jan Kopecky i Skoda.

Powered by Labrador CMS