Veiby kjemper om pallplass i VM

Ole Christian Veiby gleder seg til å debutere for Citroën i WRC2-mesterskapet under helgens VM-runde i Wales. – Det er alltid spennende å kjøre ny bil, og vi har forberedt oss godt, sier Ole, som har som mål å komme på pallen sammenlagt i mesterskapet.

Publisert Sist oppdatert

Denne sesongen har Kongsvinger-gutten kjørt fire WRC2-løp for Skoda Motorsport, men skal kjøre de to siste VM-rundene i mesterskapet for Citroën. Målet før VM-rundene i Wales og Spania er å komme på pallen i WRC2-mesterskapet.

– Wales er et løp jeg kjenner godt fra før, og jeg deltar for femte gang i år. Det er positivt med tanke på at jeg har ny bil og nytt team, sier Ole, som vant WRC3-klassen i Wales i en Citroën i 2015.

– Jeg har mange gode erfaringer med Citroën fra før, sier han med et smil.

Sammen med kartleser Stig Rune Skjærmoen har han hatt to fine testdager i Frankrike og en liten test i Wales. 22-åringen legger ikke skjul på at han trives bak rattet i sin nye Citroën C3 R5.

– Testen synes jeg var veldig bra. Det er selvsagt noen nye ting jeg må venne meg til, men jeg følte samtidig at jeg fikk bilen inn i kroppen. Det er ingen tvil om at denne bilen har potensiale, sier unggutten fra Kongsvinger.

– Jeg har veldig lyst til å komme på pallen i mesterskapet og mener jeg har gode muligheter til det. I helgen handler det om å gjøre det så bra som mulig og slå de jeg kjemper mot i sammendraget. Med mange mil i kroppen, vil jeg være enda bedre forberedt til Rally Spania, forteller han.

Testdagene har sørget for at han er blitt kjent med både teamet og bilen, og kan fullt ut konsentrere seg om å gjøre en best mulig jobb.

– Jeg er utrolig motivert, for å si det sånn. Jeg vet hva som venter oss. Wales er et spesielt løp på mange måter. En del av etappene kjenner jeg fra før, mens det også er et par nye. Vi har forberedt oss godt, og er klare for å kjempe i toppen, sier han.

Powered by Labrador CMS