Pallplass for Påverud

Marcus Påverud tok sin første pallplassering i International GT Open da han og den danske makkeren Jens Reno Møller sikret tredjeplassen i ProAm-klassen og kom inn som nummer seks totalt i det andre av helgens to løp på Spa Francorchamps i Belgia.

Publisert

I lørdagens løp kjørte duoen inn til fjerdeplass i klassen med sin Honda NSX GT3 i et løp som ble preget av uhell og mange runder bak sikkerhetsbil.

– Jeg er veldig fornøyd med resultatene og egen kjøring, men det kunne faktisk blitt en andreplass. Jeg tok kraftig innpå bilen som endte som nr. 2 på de siste rundene, men jeg manglet et halvsekund på å kunne sette inn et angrep på den siste runden, sier Marcus Påverud.

Lier-gutten, som fylte 21 år like før avreise til Belgia og som med det er GT Open-mesterskapets yngste fører, opplevde en helg med frustrasjon i lørdagens løp og et skremmende «tilbud» på søndag.

– Lørdag fikk vi to store kollisjoner i begynnelsen av løpet, og på de førti minuttene jeg satt i bilen fikk jeg bare tre runder i regulært race-tempo. Søndag kom jeg ut fra depotstoppet og ble hindret av en langsom bil, sier Marcus.

– Dette gjorde at den tidligere Formel 1-føreren Christian Klien kunne sette inn et angrep, og det ble faktisk kontakt mellom oss i Eau Rouge-svingen som gjorde at jeg nesten mistet kontrollen i 250 km/t. Det var i overkant spennende og jeg måtte roe meg ned etter den hendelsen, sier han.

JAS-teamet, som er Hondas offsielle fabrikkteam i GT-racing, er veldig fornøyd med innsatsen til Marcus Påverud etter løpene på Paul Ricard i Franrike og Spa Francorchamps i Belgia.

Mellom de kommende løpene på Hungaroring i Budapest og Imola i Italia skal Marcus bli hos teamet i Italia og kjøre simulator og jobbe med teamets ingeniører. Det er også planlagt en test på Imola før løpet på samme bane.

– Jeg trenger rett og slett mer tid i bilen. Vi har ikke kjørt en meter mellom Paul Ricard og Spa, og både Jens og jeg trenger mer kjøretrening. Vi klarte å øke tempoet på Spa, og det viser at vi kan henge med om vi lærer bilen bedre å kjenne og kan bidra til å få et enda bedre oppsett. Pallplassen på Spa er en veldig bra motivasjonsfaktor videre framover, sier Marcus Påverud.

Powered by Labrador CMS