Sesongdebut for Marcus Påverud

Marcus Påverud får sin debut i GT3-klassen kommende helg på Formel 1-banen Paul Ricard i Frankrike. Han skal kjøre en Honda NSX GT3 i det internasjonale mesterskapet GT Open for JAS Motorsport/Reno Racing med dansk makker.

Publisert

Opprinnelig var det meningen at 20-åringen fra Lier skulle kjøre det tyske mesterskapet ADAC GT Masters i år, men JAS Motorsport har «flyttet» Marcus til GT Open-mesterskapet, der teamet skal drifte en NSX GT3-bil for den 50 år gamle danske tekstildirektøren Jens Reno Møller.

JAS Motorsport, som er Honda-fabrikkens offisielle team i Europa og som også har utviklet og konstruert GT3-bilen, har tatt Marcus under vingene og vil være med på å utvikle talentet og karrieren til unggutten fra Lier.

– Jeg er veldig fornøyd med denne løsningen etter at det ble klart at satsingen i Tyskland ikke ville gi meg mulighet til delta i et konkurransedyktig team. I forrige uke testet jeg sammen med Jens Reno Møller i Italia, der det profesjonelle apparatet til JAS Motorsport sto bak det hele. Det ble en veldig god test med oppløftende resultater, og jeg ble også kjent med min danske teamkamerat, som har bred erfaring fra racing og som dessuten har som mål at vi skal vinne ProAm-klassen i GT Open i år, sier Marcus Påverud.

Marcus, som er klassifisert som «silver»-fører i det internasjonale bilsportforbundet FIAs fører-rangering, blir Pro-fører i teamet, mens Jens Reno Møller med bronse-rangering, er teamets Am-fører.

Det betyr ikke at Jens Reno Møller er uten erfaring fra internasjonal bilsport. Han har kjørt det danske Touringcar-mesterskapet DTC, Blancpain-serien i GT3 og til og med deltatt i 24-timers løpet på Le Mans med danske toppførere som John Nielsen og Casper Elgaard som makkere.

– Jeg må innrømme at jeg ikke vet hva vi kan forvente oss, men min jobb blir å prestere maksimalt for teamet. GT-racing består av flere forskjellige internasjonale mesterskap, og gode resultater i GT Open vil bli lagt merke til, sier Lier-gutten.

– Skal jeg klare å bygge en karriere i denne sporten er det nettopp det jeg må få til. Under testene i Barcelona i april deltok 17 team, så det blir sannsynligvis i overkant av 20 biler til start. Også i dette mesterskapet er det flere etablerte og profesjonelle førere, så det blir helt klart tøff konkurranse, konkluderer Marcus Påverud.

Powered by Labrador CMS