Honda Jazz – Mitsubishi Colt – Smart forfour: Smart transport

Små ytre mål, fleksible seteløsninger, forholdsvis god komfort. Det er fellesnevnere for denne trioen. Fleksibiliteten gjør dem mer anvendelige til transportformål enn småbiler flest. Men alle tre er ikke like smarte...

Publisert Sist oppdatert

Først publisert i BIL 2 - 2005.

Det er ikke akkurat kollektivtransport som er den mest nærliggende betegnelsen på bilene i denne klassen. Likevel er bilene i testen mer anvendelige til transportformål enn småbiler flest - faktisk er seteløsningene så smidige i et par av dem at de både kan romme en liten familie og ukurant bagasje. Jazz er med i sammenligningstest hos oss for tredje gang, forrige gang ble den kåret til testvinner, denne gangen er konkurransen tøffere. Colt og Smart er bygget over samme lest, men likevel er de svært forskjellige, viser det seg.

Flere av dagens moderne småbiler har langt høyere bruksverdi enn tidligere småbiler hvor det var minimale muligheter til å sjonglere med bagasjevolum og seteløsninger. Samtidig er også sikkerheten vesentlig bedre enn før, noe som ikke minst er viktig når disse bilene brukes til å transportere barna til og fra barnehage, skole og fritidsaktiviteter.

LES VIDERE:
- Honda Jazz
- Mitsubishi Colt- Smart forfour
- Konklusjon- Priser og tekniske data

Powered by Labrador CMS