-
Bilservice AS:
Bilmekaniker
-
Erik Arnesen Helsfyr:
Bilmekaniker
-
Strømmen Bilverksted AS:
Bilmekaniker - Personbil
-
Møller Bil Fellesfunksjoner avd. Logistikk:
Takserer brukte biler
-
Volvo Car Stor-Oslo:
Mekaniker
-
Møller Bil Sandefjord:
Serviceleder / Kundemottaker
-
Møller Bil Outlet Alnabru:
Logistikkmedarbeider
-
Autoringen AS:
Selger – Autoringen
-
Autoringen AS:
Auksjonsstøtte - Autoringen
-
AutoMester AS:
Kjedekonsulent
-
Team Verksted AS:
Mekaniker Kristiansand
-
Team Verksted AS:
Delelagersjef Team Verksted Ålesund
-
DNB Bank ASA Norway Branch:
Sales Manager - Vestfold, Telemark/Buskerud
-
Werksta Norge:
Bilskadereparatør / Oppretter
-
Man Truck & Bus Norge AS:
Selger lastebil
-
Volvo Car Stor-Oslo:
Mekaniker
-
Rettedal Bilkontroll AS:
EU-kontroll, produksjon og lager, kombinert stilling
-
Auto-Benz AS:
Bilmekaniker
-
Moss To-Takt AS:
Bilmekaniker / tekniker
-
Møller Bil Skadesenter Asker og Bærum:
Bilmekaniker/tekniker
-
Autoringen Ski AS:
Plassjef – Autoringen Ski
-
Toyota Bilia AS:
Regionsjef Servicemarked
-
Premium Cars Stor-Oslo AS:
Tekniker for Zeekr
-
Mobile Åsane AS:
Servicemarkedssjef
-
Autoringen Oslo AS:
Bilkonsulent
-
Bilia X:
Driftsleder, Xpeng Høvik
-
Bil i Nord:
Volvo-mekaniker
-
Bilforlaget AS:
Vaktsjef/journalist
-
Jæger Automobil AS:
Bilskadetakserer
Slått på målstreken
Når Kia Soul vinner foran VW Golf og klasse-leder Nissan Leaf i vår omfattende elbiltest, beviser det at når brukerne tas på alvor så blir resultatet bra.
Først publisert i Bil 11-2014.
Skjerpet konkurranse har gjort elbilene betydelig rimeligere. Da Mitsubishi i-MiEV for fire år siden dukket opp som den første skikkelige elbilen, koster bilen 250.000 kroner. Nå er prisen 110.000 kroner lavere.
Også Nissan har pristilpasset seg fra 255.000 kroner ved introduksjonen høsten 2011 til 191.000 kroner nå (begge eks. levering). Årsaken er naturligvis at nye Kia Soul electric ikke koster mer enn 193.900 kroner. Og midt oppe i denne prisgryta kjører Volkswagen voldsomt på for å bli størst på ladbare biler i Norge, først og fremst med e-Golf og e-Up.
Til tross for rekordsalg kjørte både Soul og Golf forbi Leaf i vår første test av kompakte elbiler. Selv om Leaf gjennomgikk betydelig oppgradering for halvannet år siden, bærer den preg av å ha noen år på veien. Særlig gjelder all den harde plasten som får bilen til å se simpel og billig ut innvendig. Med tanke på at dette er en rådyr bil i Europa, undrer det oss at Nissan ikke har kostet på kundene et flottere interiør.
Om å skille seg ut
Å sette seg inn i en e-Golf er som å sette seg inn i en hvilken som helst Golf. Nesten alt er helt likt. Og det er naturligvis hensikten. For der Nissan Leaf ser annerledes ut på kilometers avstand, må du nærmest bruke lupe for å skille Golfene fra hverandre. Dette er Golfens absolutte styrke og samtidig dens svakhet hos dem som gjerne vil vise at de kjører nullutslippsbil.
Kia har med Soul electric lagt seg på samme linje som VW. Den stikker seg ikke ut på annen måte i trafikken enn ved at Soul generelt blir lagt merke til på grunn av høyreist ytre og ungdommelig formspråk.
Friskt pust
Testteamet falt umiddelbart for Soul, ikke minst på grunn av den gode og litt opphøyde sittestillingen, det friske interiøret, det omfattende utstyret og den hyggelige prisen som ligger flere titusen kroner under Golf.
Ved ikke å ankomme elbilfesten som førstemann, har Kia tatt teknologien et skritt videre for å spare strøm: Varmepumpe som kan innstilles slik at kun førerplassen varmes opp. Fikst fordi det gir ekstra rekkevidde om vinteren. Selvfølgelig har Soul varme i rattet, varme i baksetet og varme/kjøling (som eneste) i forsetene. Solid drakraft fra bunnen gjør alle tre til raske bybiler. Akselerasjon til 80 km/t går for alle tre unna på rundt sju sekunder som er å regne som høyst akseptabelt.
LES VIDERE:
- Del 2
- Vårt valg
- Testvurdering og poeng Kia Soul EV
- Testvurdering og poeng Nissan Leaf
- Testvurdering og poeng Volkswagen e-Golf