Konklusjon

Publisert

Testen

VÅRT VALG: Mercedes E 230
Det er ingen tvil om hvem som er vår favoritt blant de tre testbilene. Hadde de tre kostet det samme, hadde valget vært enkelt, E 230 imponerer. Den matcher riktignok ikke Scorpio når det gjelder lydnivå, men på alle andre områder er den på høyde med eller bedre enn Forden. Med tanke på Mercedesens ytelser, spørs det om ikke en E 200 er tilstrekkelig til å hamle opp med Omega og Scorpio på det området og da er vi nede på en prisnivå som er mer sammenlignbart. Når det gjelder bruktverdi, er det ingen tvil om at Mercedesen vil holde seg godt.

Scorpio gjør en meget god figur. Den nye 2,3-literen er både smidig og stillegående og støynivået ellers er også behagelig. Sittekomforten er god og kjøreegenskapene er tillitvekkende. Ford har også greid å gi Scorpio Ghia en god porsjon luksusfølelse. Liten takhøyde til baksetepassasjerene og dårlig fjæringskomfort drar ned helhetsinntrykket. Men så var det designet, da. På det området var det ingen tvil i testlaget: Ikke pent. Det hjelper liksom ikke resten er bra hvis kundene skremmes på grunn av sære designløsninger. Hvordan den skal bli mottatt på bruktmarkedet kan vi bare gjette. Vår gjetting går ikke i retning av høye bruktpriser.

Omega har et design som har fått vesentlig bedre aksept og som neppe vil skremme noen. Med en gunstig pris er det ingen tvil om at Omega er et attraktivt kjøp. Den er rommelig, men ligger riktignok et hakk etter både Scorpio og E 230 når det gjelder komfort. Noen luksusfølelse på linje med Scorpio og E 230 gir den derimot ikke, noe først og fremst støynivået sørger for. To-litersmotoren henger godt med og utstyrsnivået er høyt. Omega gir mye bil for pengene og er en bil som er lett å omsette som brukt og blir derfor vårt andrevalg etter E 230.

Vår konklusjon blir derfor: Har du pengene, sikter du deg inn på E 230, liker du designet får du valuta for pengene i Scorpio Ghia 2.3, mens Omega 2.0 GL frir til den som vil ha mye bil for pengene og som legger vekt på god plass og praktiske løsninger fremfor luksus. I dette ligger det at vi anser E 230+ Classic som så mye bedre enn Scorpio Ghia 2.3 at den forsvarer prisforskjellen, vel og merke under forutsetning at du ikke må låne mellomlegget.

LES VIDERE:
- Priser og tekniske data

Powered by Labrador CMS