Sterkt amputert Rally Sweden

Elfyn Evans i Toyota vant helgens Rally Sweden som grunnet snømangel ble omkring halvparten så langt som opprinnelig planlagt.

Publisert

Toyota tok to av tre pallplasser i den svenske VM-runden, og best av samtlige var Elfyn Evans. Like imponerende var det at 19-årige Kalle Rovanperä (Toyota) ble den yngste som noensinne har entret seierspallen i en VM-runde.

På andreplass mellom de to Toyota-førerne kilte Hyundai-fører Ott Tänak seg inn. En tredje Toyota med Sebastien Ogier bak rattet kjørte inn til fjerdeplass foran Esapekka Lappi i Ford og Thierry Neuville i Hyundai.

Siden Norge for tiden ikke er representert i WRC-klassen måtte vi sette vår lit til den nest øverste divisjonen, WRC2. Her tok Mads Østberg seieren foran Ole Christian Veiby og Pontus Tidemand.

– Jeg er selvsagt fornøyd med seieren, og full pott på 50 poeng etter 2 VM-runder, men det er fortsatt forbedringspotensial, og det skal vi utnytte, sier en fornøyd Mads Østberg.

– Det var en utrolig vanskelig siste prøve, med skiftende forhold og veigrep. Det var vann, gjørme, is og grus – alt på en og samme prøve. Men det gikk, og det holdt til å dra i land andreplassen og viktige VM-poeng, sier Ole Christian Veiby etter målgang.

Oliver Solberg debuterte i Skoda denne helgen, og han kjørte inn til en flott femteplass i WRC3-klassen som ble vunnet av finske Jari Huttunen i Hyundai foran Emil Lindholm (Skoda) og Johan Kristoffersson (Volkswagen).

Oliver var med i kampen om en pallplass i sitt første Skoda-løp, men tapte nesten to minutter på en punktering på dagens siste og eneste etappe.

– Det var en veldig bra kamp mot Johan, og det var synd at vi ikke fikk fullført helt til mål. Punkteringen var en kjedelig måte å avslutte løpet på, men jeg tar med meg mye positivt fra dette rallyet.

– Den første dagen var ikke så enkel, men vi gjorde endringer med bilen, og ting ble veldig bra lørdag. Det var en veldig bra opplevelse å kjøre Skoda Fabia, sa Oliver Solberg.

Takk til den unge entusiasten Henrik Nordlie som har bidratt med bilder fra en av lørdagens etapper.

Powered by Labrador CMS