Skoda Yeti
Skoda Yeti
Skoda Yeti
Skoda Yeti
Skoda Yeti
Skoda Yeti
Skoda Yeti
Skoda Yeti

Skoda Yeti

Hei Duster, ta en Mokka! Vel, det er neppe en gangbar tiltaleform i FN. Men det er et faktum at hele seks nasjoner – et mini-FN – står bak disse fire firehjulsdrevne testbilene, hvor Duster og Mokka representerer nyhetene.

Publisert Sist oppdatert

- Innledning

Yetis kasseform gjør at noen potensielle kunder vender bilen ryggen, men nettopp denne formen gjør at den er rommelig og lett å laste, samtidig som god ståhøyde under den åpne bakluka sørger for at personer på 190 cm går godt klar av luka under lasting og lossing av bagasje.

De tre baksetene kan løftes ut enkeltvis med enkle håndgrep. Fjernes midtsetet, kan de to ytterste setene flyttes ett hakk inn slik at det blir rommeligere plass for fire. Fleksibiliteten understrekes av at baksetene kan skyves 15 cm i lengderetning. Sånn sett er Yeti rett og slett den mest praktiske av testbilene.

I Yeti har vi god oversikt over instrumenter og brytere, og sittekomforten er meget akseptabel. Det er god lengde på sitteputene, men noen mener at setene er i hardeste laget. Materialkvaliteten og finishen i interiøret oppleves som god, og det er mindre hardplastpreg her enn i både Duster og ASX.

Styringen oppleves ikke fullt så god som i Mokka, men er langt bedre enn i ASX. Yeti har den beste balansen mellom kjøreegenskaper og komfort – eller med andre ord; det beste kompromiss mellom stivt chassis og komfortabelt hjuloppheng. Både kjøre- og sittekomfort ligger på et meget akseptabelt nivå, og komforten understrekes også av at det er lite opplevd støy i bilen. Spesielt godt merkes det når vi kommer rett over til Yeti fra Mokka – det virker som om vi får på oss øreklokker.

4WD-systemet på Yeti er av Haldex-typen. Det betyr at den normalt er forhjulsdrevet, og at bakhjulene bare får tilført moment hvis et eller begge forhjul spinner. Det finnes ingen Lock-funksjon som gjør at drivkreftene kan låses til både for- og bakaksling.

Yeti har den klart høyeste nyttelasten av de fire testbilene. Dessuten, hvis du ofte skal trekke tilhenger, er det også et argument for å velge Yeti. Den kan trekke 1800 kg, som er 600 kg mer enn Mokka.

LES VIDERE:
- Innledning
- Dacia Duster
- Mitsubishi ASX
- Opel Mokka
- Skoda Yeti
- Testvurdering og poeng Dacia Duster
- Testvurdering og poeng Mitsubishi ASX
- Testvurdering og poeng Opel Mokka
- Testvurdering og poeng Skoda Yeti
- Vårt valg

Powered by Labrador CMS