Toyota RAV4
Toyota RAV4
Toyota RAV4
Toyota RAV4
Toyota RAV4
Toyota RAV4
Toyota RAV4
Toyota RAV4
Toyota RAV4
Toyota RAV4
Toyota RAV4
Toyota RAV4
Toyota RAV4
Toyota RAV4
Toyota RAV4
Toyota RAV4
Toyota RAV4
Toyota RAV4
Toyota RAV4
Toyota RAV4

SUV-kampen - del 2

Endelig er Honda startklar med hybrid CR-V. Samtidig går Toyota til angrep med ny og forbedret RAV4, mens Mitsubishi posisjonerer seg med oppgradert Outlander. Det er duket for SUV-kamp.

Publisert Sist oppdatert

RAV4 stiller i dette selskapet kun med forhjulsdrift og selv om nær sju av ti i fjor kjøpte RAV4 med 4x4, er den i det minste et drøyt 40.000 kroner rimelige alternativ for de mange som – om de er helt ærlige mot seg selv – kun kjøper firehjulstrekk fordi det er «kjekt å ha».

RAV4 har alle de typiske Toyota-trekkene: Så nøytral i alt den foretar seg at du knapt husker kjøreturen etterpå, men like fullt bilen som hele testteamet hadde som førstevalg etter de første milene.

Hondaen har klart mest personbilpreg og mest kompetent chassiset når svingene kommer tett på. Dette er bilen du kan kjøre langt med uten å bli sliten, som har de beste setene og det mest framoverlente førermiljøet. Mer om det senere.

Under panseret
Selv om alle drikker bensin, er det her de tre skiller lag. Siden Toyotaen kun trekker på forhjulene har den kun en elektrisk hjelpemotor, men det 6,5 kWt store batteriet gjør Toyotaen mer elektrisk enn noen gang. Økt effekt tar deg til 100 fra stillestående på 8,4 sekunder og gjør RAV4 til testens kjappeste, for dem som bryr seg. Takket være lavest egenvekt oppleves RAV4 også mest sportslig.

Men fortsatt sliter flere av oss i testteamet med turtallsmaset CVT-girkassen formidler ved forbikjøringer.

Derimot bruker RAV4 så lite bensin at vi lurte på om vi hadde gjort noe feil i målingen. 0,52 liter/mil er så bra at jeg forstår spørsmålet mange stiller om verdien av ladehybridteknologiens korte rekkevidde på strøm.

El-Honda
Honda CR-V PHEV er i prinsippet en elektrisk bil som medbringer kraftverket i form av en toliters bensinmotor som yter 145 hk. Den snakker helst ikke Honda om, men oppgir i hovedsak elmotorens effekt på 184 hk og 315 Nm i moment. Hvor stort batteriet for mellomlagring av energi er, oppgis ikke.

Testteamet opplevde CR-V overraskende motorsvak i lange stigninger, men bilen skifter karakter så snart sportsknappen trykkes inn. I Hondas valg av oppsett ligger det helt klart et element av energisparing.

Hondas hybridsystem – i-MMD – veksler automatisk mellom EV Drive, Hybrid Drive og Engine Drive.

Hondas oppgir forbruket etter den nye WLTP-målemetoden til 0,73 liter/mil. Vi kjørte over fjellet på 0,61 som er godt under de offisielle målingene er, men like fullt 17 prosent høyere enn vårt målte forbruk i RAV4. Høyere egenvekt og høyere forbruk gjør CR-V nesten 40.000 avgiftskroner dyrere en RAV4.

Også Outlander er, som CR-V, en elbil som mates med strøm fra bensinmotoren etter at det er slutt på ladestrømmen, men hvor bensinmotoren hjelper til med direkte kraft når strømkapasiteten ikke rekker til. Du kan tvangsstyre bilen i elektrisk modus inntil tomt batteri, men deretter bestemmer bilen selv hvordan energien best fordeles ut fra kjørestil.

LES VIDERE:

- Innledning

- Del 1

- Del 2

- Del 3

- Vårt valg

- Testdata og poeng

Powered by Labrador CMS