VW legger til rette for BMW

Rolls-Royce salget øker i imponerende grad i USA, merkets viktigste eksport-marked etter at hotellene i Hong Kong sluttet å kjøpe slike biler. Det er VW står bak økningen, men det er BMW som bør takke. De skal overta merket om halvannet år.

Publisert

Ferske tall viser at i volum har Rolls-Royce salget i USA økt med 17 prosent i forhold til i fjor. I penger er økningen enda større, fordi det er den nye, dyre Corniche som har stått for mesteparten av økningen.

Nå skal vi ikke bli alt for rørt, for bentley-salget har økt enda mer – og det er ikke tvil om hvem som eier det merket, selv etter 2003. Så det er selvfølgelig mulig at økningen av Rolls-salget har hengt på ryggen av den 33% økningen Bentley har opplevd – først og fremst på grunn av Red Label Arnage modellen.

Nå forteller Alasdair Stwart, sjefen for Rolls-Royce & Bentley Motor Cars i USA at BMWs ferskeste meldinger om ny Rolls fabrikk har beroliget markedet slik at kundene forstår at merket har en fremtid allikevel. Dette har spesielt hjulpet på salget av den store Park Ward saloon, fortller han.

Av Jon Winding-Sørensen – Bilnorge.no

Bildet viser Rolls-Royce Corniche

Powered by Labrador CMS