50 år med Dodge

Er du hekta på muskelbilene til Dodge er dette boka for deg. Dette en bok skrevet av en entusiast for sine likesinnede.


Publisert Sist oppdatert

Til tross for mykt cover og et forsidefoto som ikke sier all verden, viser Dodge Dynamite seg å inneholde særdeles mye unik informasjon for den som ikke kan få nok av muskebiler fra denne produsenten.

Kombinasjonen av sjeldne bilder, gamle annonser og mengder av faktainformasjon gjør dette til en bok som også gjerne kan leves av folk uten Dodge-logoen tatovert på overarmen.

Mange kjenner biler som Challenger, Charger og Barracuda, men boka tar deg også med til svært imponerende biler som Dodge Diplomat fra 1953 og konseptbilen Razor fra 2003.

Boka starter med en velkomst fra Trevor Creed – visepresident for design hos Chrysler. Han forteller om sin forelskelse i en oransje Dodge Challenger fra 1970 – og det er lett å forstå hva han mener.

I tillegg til gamle klassikere kan du også lese mye om så godt som alt som finnes av konseptbiler, samt nyere biler som Caliber, Charger og Magnum.

Bildene og historiene sier noe om Dodge sin posisjon i det amerikanske markedet – og bilder med filmstjerner, racerførere og andre viser også hvordan man tenkte markedsføring og posisjonering av produktet - nesten før den slags var oppfunnet.

Morsom bok for den som har en Dodge stående i garasjen – men også for folk som elsker biler der kraft var det viktigste man kunne ønske seg.

Peter Grist som har skrevet boka startet den engelske Chrysler-klubben og er en av disse entusiastisk europeere som elsker amerikanske biler.

Tittel: Dodge Dynamite!
Forfatter: Peter Grist
Utgiver: Veloce
ISBN: 9781845841126
298 sider
Veil. pris: 16,99 pund

Mer om boka hos forlaget.

Powered by Labrador CMS