BYD e-Platform

BYD X Dream Concept

BYD EA1

BYD e-Platform

BYD X Dream Concept

BYD lanserer ny elbilplattform

Kinesiske BYD følger i rekken av produsenter som lanserer dedikerte elbilplattformer. Til Shanghai hadde de også med seg en spennende konseptbil.

Publisert Sist oppdatert

e-Platform 3.0 er designet for neste generasjons smarte elbiler og har ifølge produsenten fire store fordeler: Intelligens, effektivitet, sikkerhet og design.

Den integrerer og standardiserer kjernekomponenter, men bygger også en helt ny karosseristruktur, digital og elektrisk arkitektur og et helt nytt BYD-operativsystem.

På samme måte som Volkswagen med deres MEB-plattform, vil også BYD gjøre E-Platform 3.0 tilgjengelig for hele industrien, og på den måten være en bidragsyter med å akselerere elektrifiseringen av biler ytterligere.

Mens BYDs nye EA1-modell markerer den offisielle åpningen av den nye "e"-serien, vil konseptbilen X DREAM videreføre designspråket "Dragon Face" som integrerer kinesiske elementer i bilens innovative design.

Grunnlag for en ny generasjon elbiler
e-Platform 3.0 kommer med innovativ teknologi, som utnytter plattformens kjernefordeler som er intelligens, effektivitet, sikkerhet og design.

Når det kommer til intelligens, kommer e-Platform 3.0 med BYDs egenutviklede operativsystem for kjøretøy, noe som gjør det mulig å oppdatere den kontinuerlig. Operativsystemet gir elektriske biler høy grad av autonome kjøreegenskaper.

Med tanke på effektivitet er plattformens nøkkelkomponenter mindre, lettere, sterkere og krever lavere energiforbruk.

800 volt
Plattformen er utstyrt med en ny varmepumpeteknologi som standard, og en nylig oppgradert 8-i-1-modul, slik at den totale effektiviteten kan overstige 89%.

Et elektrisk kjøretøy utstyrt med e-Platform 3.0 kan bruke så lite som 2,9 sekunder på å ta seg fra fra 0 til 100 km/t og kan oppnå en rekkevidde på inntil 1000 km.

Med 800V hurtigladeteknologi vil 5 minutter ladetid gi 150 km rekkevidde. Strømforbruket per 100 kilometer reduseres med 10%, og rekkevidden er 10% lengre om vinteren enn med dagens teknologi.

Blade batteri
Når det gjelder sikkerhet, er det ultra-sikre batteriet Blade standard på e-Platform 3.0, og setter standarden for el-biler som et av bransjens tryggeste batterier. Batteriet er integrert i kjøretøyets strukturelle design, og dobler ifølge BYD karosseriets vridningsstivhet.

e-Platform 3.0-modellene omdefinerer kjøretøyets designestetikk, med kortere overheng foran, lengre akselavstand, lavere tyngdepunkt, mer plass og dynamikk, samt luftmotstand så lavt som 0,21.

Nye muligheter
I 2018 kunngjorde BYD sin e-Platform-løsningen for første gang, og 3.0-versjonen fortsetter å utfordre eksisterende teknologi, som frigjør potensialet for intelligent elektrifisering, noe som gjør BYD til en pioner for neste generasjon elektriske biler.

Mercedes-Benz og Toyota har allerede inngått et samarbeid med BYD for å utvikle elbiler, og e-Platform 3.0 vil fortsatt være åpen for hele bransjen. I nær fremtid vil elektriske kjøretøy basert på e-Platform 3.0 brukes på tvers av hele markedet.

EA1 blir den første modellen i BYDs nye «e-serie». Den er designet av BYDs designdirektør Wolfgang Egger.

Konseptbilen X Dream viderefører BYDs godt mottatte designspråk "Dragon Face". Karosseriet får unike farger, og interiøret er laget med utgangspunkt i Kinas unike håndverkstradisjoner, med en helhetlig form som kombinerer eleganse og luksus.

Konseptbilens design er ifølge produsenten inspirert av kinesisk knutetradisjon, og formen på bilens lys viser sammensmeltningen av teknologi og kultur.

Powered by Labrador CMS