GMs to interiør-topper

Ved den nylig avsluttede messen for automobile interiører i Detroit, stakk Generalens produkter av med de største hedersbetegnelsene. Man konkurrerer nemlig også om Årets Bilinteriør.

Publisert Sist oppdatert

Ved jury-beslutningene legges det vekt på en lang rekke faktorer: under Utseende legger man blant annet vekt på materialvalg, farge, finish og sammensetting og selvfølgelig stil. Funksjon med komfort, sikkerhet og betjeningsvennlighet kommer også med. Dessuten er innovasjon med ”uventet og ”ren nytelse elementer man også må ta med.

På tross av at CTS har fått en del pepper vant den over finalister som Z4, Accord, Infinitis lekre G35 og Saabs 9-3. H2 banka Honda Element, XC90, Lincoln Aviator (det skal mye til!) og Nissan Murano. Når det gjalt Hummer-vurderingen scoret den på så spredte ting som treverket og OnStar telematikken.

Nå er det ikke så sært som det kanskje høres ut å lage utstillinger på interiør. I dag kommer ofte hele den innvendige pakka som en enhet fra underleverandører, og ofte er den designet langt utenfor bilfabrikken også. Store interiør-leverandører som Johnson Controls, du Pont eller Lear har store, selvstendige designkontorer som jobber eksklusivt for en oppdragsgivende bilfabrikk.

Årets interiør-utstilling var den tiende i rekken, og den blir stadig mer betydningsfull. For folk i bransjen er det jo også meget hyggeligere med en Detroit-utstilling i mai, enn en i januar.

Powered by Labrador CMS