Første Cadillac fra Trollhättan

Den aller første Cadillac BLS ruller i dag av produksjonsbåndet i Trollhättan. Dermed starter en helt ny epoke i Saab-fabrikkens liv. I fremtiden skal det produseres færre Saab – og mer Cadillac ved bilfabrikken som ligger en kort biltur fra Svinesund.

Publisert Sist oppdatert

Hvilken hovedstad ligger nærmest Saab-fabrikken Trollhättan? Jo, det er Oslo og fabrikken har en helt spesiell forbindelse til Norge. Mange nordmenn har arbeidet ved fabrikken, og på grunn av beliggenheten har mange norske underleverandører hatt store og gode leveranser.

”Made by Trolls”

I dag skrives det historie ved fabrikken. Den første Cadillac BLS ruller av båndet og masseproduksjonen kan starte. Nå kan den gamle påstanden ”Made by Trolls in Trollhättan overføres til Cadillac. BLS skal bare bygges i Sverige og det blir Norges-lansering i april.

Cadillac BLS er primært utviklet for Europa. Nå lanseres sedanen, men allerede neste år kommer det en stasjonsvogn. Et problem for Norge er det at Cadillac ønsker å posisjonere de nye modellene i det øvre segmentet og derfor bare leverer dem med kraftige motorer. Det blir bensinmotorer på 175 og 210 HK samt diesel på 150. Motorene stammer fra Saab 9-3.

Powered by Labrador CMS