Kutter nye modeller

Mitsubishi har bestemt seg for ikke å selge den nye Lancer Evolution i Norge. Daihatsu har stoppet all import fra Japan inntil kursene på yen endres, og Kia skal i fremtiden bare selge en modellserie – Cee’d.

Publisert Sist oppdatert

Hardner til

Bilbransjen ruster seg for et tøft år, og et av tiltakene er å begrense antall nye modeller. Bare modeller man kan selge i et lønnsomt volum skal introduseres. Adm direktør Bernt Jessen i Mitsubishi Motors forklarer hvorfor man har sagt nei til å selge den nye versjonen av Lancer Evolution slik:

- Volumet blir ikke stort nok. Vi kunne kanskje solgt et titall biler til de virkelige entusiastene. Men det koster oss dyrt å komme med en ny modell. Vi må sørge for opplæring og forhandlere må ha demonstrasjonsbiler. Vi må også ha biler – og alt-i-alt kan vi ikke bruke mye penger på en modell med lavt salg som neppe vil gi oss lønnsomhet. Vi vil heller satse på andre modeller som gir oss mer salg.

Chrysler-reduksjon

Chrysler-Dodge-Jeep skal neste år bare selge 7 modeller – 3 personbiler og 4 varebiler. Det blir personbilene Dodge Caliber og Journey samt Jeep Patrol. Varebilene blir Jeep Wrangler og Commander, Chrysler Grand Voyager samt varebilversjonen av Dodge Journey. Den blir lansert i juni.

Importen av Daihatsu blir satt på vent, og det bestilles ingen biler fra fabrikken i Japan. Årsaken er at den ville bli meget kostbar med dagens yenkurs.

Kutt for Kia og Daihatsu

- Vi vil ikke vurdere biler før yenkursen er på kr 5,50, sier adm. direktør Jan Pettersen i importselskapet. I dag er kursen på 100 yen nærmere 7,60. Innkjøpsstoppen berører ikke deler.

Kia har bestemt seg for i fremtiden utelukkende å selge biler av serien Cee’d. Alt annet forsvinner. Det kommer nye Cee’d varianter med et forbruk og utslipp av CO2 som slår alle grenser.

- Kia vil ha den rette kombinasjonen av lavt CO2-utslipp og lav vekt, sier Jan Pettersen. Bilene blir avgiftsvinnere.

Powered by Labrador CMS