SuperSize min Hemi

Hemi inni er virkelig status blant amerikanske bileiere nå. Men de har problemer med å få fortalt om det, uten å fortelle om det. Hemi-emblemet syns nesten ikke.

Publisert Sist oppdatert

En større Hemi-logo skal gjøre susen
En større Hemi-logo skal gjøre susen

”Har den bilen en Hemi? er åpenbart et av de vanligste spørsmålene en 300C/Magnum eier kan få i dag. Det hadde jo vært mye morsommere å få høre at ”Jøss, har den virkelig en Hemi med et beundrende tonefall. Men det kreves et meget skarpt syn for å produsere det utsagnet. Det eneste signalet som forteller at her har man top-of-the-line under panseret, er en bitte liten plakat plassert i en høyde over havet som tilsvarer litt over hjulsenteret.

Kanskje ikke den beste skryteplasseringen.

Nå skal imidlertid budskapet bli tydeligere. Et meget større skilt skal fortelle at her finner du det hotteste under-panseret utstyret som eksisterer i USA i dag. Og alle Dodge/Chrysler/Jeep produkter med denne motoren skal få det nye skiltet.

Det blir mer enn dobbelt så stort som det gamle, blir nesten en eksakt kopi av det man fant på 1971 Dodge Challenger, og de virkelig nysgjerrige kan se hvordan det ser ut på 06-modellen av Charger, som ble forhåndspresentert på Detroit-utstillingen.

Men samtidig kunne Chrysler-ingeniørene fortelle at siden Hemi kom med MDS-systemet, det som kutter ut en del sylindre når det ikke er behov for dem - det er ikke mye over et år siden, har systemet spart ca. 30 millioner liter drivstoff. Gang det opp med rundt 4 kr literen så ender vi på ganske mange kroner.

Men det holder jo ikke, det eneste alternativet til en Hemi er jo ikke en annen døv V8-motor. Det kunne jo vært en Prius. Ikke.

Powered by Labrador CMS