Fiat og Chrysler på samme gulv

Et av de mer spennende stedene i Frankfurt til uken, vil bli i Hall 6. For første gang skal Chrysler og Fiat-gruppen opptre i fellesskap.

Publisert Sist oppdatert

Det er ingen som regner med å se en Alfa Romeo som en Dodge, en Fiat 500 med amerikanske spesifikasjoner eller en Viper som en Maserati, men bare det å rusle rundt der og se hvordan to forskjellige kulturer smelter sammen – eller ikke – kan bli veldig interessant.

LES: Chrylser – Fiat: ”God tid”

LES OGSÅ: Chrylsers nye ungdom

Tar tid å snu

Felles produkter ligger nok fremdeles 18 til 24 måneder unna, men allerede nå kan vi nok få beskjed om hva vi kan vente oss fremover.

Og noe av det første er en ny versjon av Caliber, med – tro det eller ei – en 2,2 liters Mercedes diesel. Det er med andre ord fremdeles spor av den tragiske Daimler-Chrysler enheten på gang.

SAMLEARTIKKEL: ALT FRA FRANKFURT

Det viser seg imidlertid at denne utgaven, med spesifikasjoner som klart forteller at den er ment rett for Europa, var på gang lenge før Fiat steppet inn og tok ansvaret for pasienten.

Vi vil nemlig allerede nå se Fiat jobbe for å kunne utvide sitt engasjement i Chrysler med ytterligere fem prosent.

LES: Elektrisk fremtid

Globalisering

Det kan skje dersom visse betingelser oppfylles. For eksempel en ekspansjon i definert størrelse i for eksempel Latin-Amerika. Eller å selge Chrysler-produkter for mer enn 1,5 milliarder dollar utenfor Nord-Amerika.

For Fiat betyr Chrysler at de i mye større grad blir en global aktør, og at de er på vei til å nå det som Sergio Marchionne, Fiat-sjefen, nå også med en ganske fancy hybel i Detroit, definerer som den kritiske massen som er nødvendig for å møte fremtiden.

Vi kan i første omgang vente oss Fiats dieseler i Chrysler-biler, vi kan nok også regne med en Wrangler eller en Journey i en Alfa-butikk på kontinentet. Og helt utvilsomt, en 500 i amerikanske butikker om ikke alt for lenge.

Men det som skal bli mest spennende i Hall 6, er å se hvem som snakker med hverandre, hvordan de gjør det, og hva de forteller oss.

SAMLEARTIKKEL: ALT FRA FRANKFURT

Powered by Labrador CMS