Honda Civic utsolgt fra dag en

Honda Civic skrytes opp i skyene av alle som har sett og kjørt den nye modellen. I februar kommer bilene i salg – og Honda-direktør Kåre Filseth vet han får et stort problem: Skaffe nok biler.

Publisert Sist oppdatert

Honda-forhandlere forbereder seg til kamp for å sikre seg nye Civic. Nå åpnes det for bestillinger og de første bilene kommer til landet i januar. Alle i Honda-organisasjonen vet at det blir mangel på biler fra dag en. Direktør Kåre Filseth i Honda Norge håper på 1000 kontrakter på nye Civic i 2006 – men kundene må forberede seg på lang leveringstid.

- Intet marked får nok biler, sier Filseth. Nye Civic er blitt en hit overalt der den er lansert. Alle land er satt på kvoter, sier Filseth. Neste år skal Civic bli den nest mest solgte Honda i Norge etter CRV.

Forhandlerne har sett bilen på et møte i Finland. De har applaudert, ikke bare bilens form og design, men også prisene som mange forhandlere har beskrevet som ”en meget positiv overraskelse”. Ingen ser ut til å frykte at nye Civic ikke ser ut som alle andre biler i klassen. Ingen engster seg for at Civic ikke er en kopi av verken Toyota Corolla, VW Golf eller Peugeot 307.

- Markedsføringen av nye Civic har startet, sier Filseth. Det er sendt ut informasjon om bilen til rundt 800.000 husstander og om kort tid begynner den ordinære markedsføringen. Vi i Honda har alltid satset mye på magasiner og mindre på reklame på TV. Det vil vi også gjøre for nye Civic. Vi tror magasiner har lengre oppmerksomhetsverdi enn TV som bare løper forbi som et kort budskap, sier Filseth.

- Hva med Civic diesel?

- Vi har den til vurdering. Med en 2,2 liters motor er den ikke akkurat noen ”avgiftsvinner”. Men vi har planer om å lansere Civic diesel i løpet av neste høst.

Powered by Labrador CMS