Du er et fjols
som ikke kjører Rolls

Blir du sliten av BilNorges faglig tunge innhold og saklige tone? Da har vi funnet hjemmesiden for deg, der du kan bade i bølger av den nydeligste bilpoesi. Der du kan slappe av i en kreativ strøm av aforismer og sjablonger. Der rimene i Tantes konfirmasjonssang plutselig får preg av høyverdig kunst.

Publisert Sist oppdatert

Noe av det sprøeste innen bilsider vil jeg gjerne få applaudere frem her, og da mener jeg sprøtt. Og at den er på norsk har sånn sett ingenting med saken å gjøre, den er Whacky. Punktum. Og like vellykket som Arnolts begrensede produksjon.

Det er klart jeg forstår folkene bak. Når du deltar i en slagord-konkurranse for Opel med: ”Med tenna på tørk og nygredd toupé/dro jeg på tur i min Astra Coupé uten å få så mye som en hederlig omtale, er det klart at man ønsker utløp for sine poetiske årer annetsteds.

Og siden det var flere av de Unge Frustrerte resulterte dette i www.bilrim.no. Du møtes av åpningsstrofene : ”Han var i garasjen fra manda’ til freda’/for å kjøre stripa på lørda/med sin potente Pobeda”.

Jeg husker ikke helt om dette er jamber eller trokeer, men uansett: etter dette blir det bare verre. For eksempel: ”’Du er ikke akkurat Robert Redford’/jeg henta henne med min gamle Bedford”.

Bakmennene har vært vennlige nok til å liste opp mer enn 100 bilnavn det er rimt på, alle som har en favorittbil kan finne sitt merke trukket gjennom sølen og de som tror at det ikke går an å rime på Zaporozhets tar feil fire-fem ganger.

Og hvis det ikke er så enkelt å rime på, for eksempel Daihatsu, så finnes det utveier: ”Klamme hender og tendenser til klaus/tre voksne mannfolk i en Daihatsu Applause”. Eller, enda verre: ”Tanna knakk i en karbonade/for inni der lå en Daihatsu Charade”.

Slik kunne vi fortsatt å sitere ut hele neste uke, men vi skal da ikke ta fra dere gleden av å plukke disse tvilsomme blomstene i bilpoetenes falleferdige drivhus. Legg www.bilrim.no inn på favoritter med en gang, den kommer sikkert rett under BilNorge – så har du kort vei fra det saklig korrekte og informative til det totale anarki.

Powered by Labrador CMS