GM-sjef Wagoner og DC-sjef Zetsche

GM-sjef Wagoner og DC-sjef Zetsche

DC/GM hybridsystem

DC/GM hybridsystem

DC/GM hybridsystem

DC + GM = Hybrid-kamerater

DaimlerChrysler og General Motors har annonsert at de skal samarbeide om utviklingen av et felles hybrid-system.

Publisert Sist oppdatert

GM har tidligere annonsert at de planlegger hybride utgaver av sine mest populære SUV’er, Chevrolet Tahoe og GMC Yukon mot slutten av 2007. Når de nå slår seg sammen med DaimlerChrysler vil de to selskapene får store ressurser til rådighet. De to gigantene holder dørene åpne for ytterligere partnere, noe som kan danne en ny standard for hybride biler, en nisje som Toyota så langt har dominert.

”Teamet som skal utvikle systemet får sin base i Michigan, men de skal rekrutteres fra hele verden, sier Eric Ridenour, visepresident for Chrysler-gruppen. ”Systemet kan kombineres med eksisterende teknologi, som sylinder-deaktivering og moderne dieselteknologi. Chrylser-gruppen vil tilby en rekke forskjellige produkter basert på denne teknologien - først ut er Dodge Durango som vil følge hakk i hel på de to GM SUV’ene.

Systemet får en kompakt utførelse og skal sørge for bedret drivstofføkonomi og økt dreiemoment. Det opptar omtrent like mye plass som en tradisjonell automatisk gearkasse.

”Det vi i fellesskap utvikler er i realiteten en elektrisk variabel transmisjon med to hybride moduser, sier viserpresident hos GM Powertrain.

Powered by Labrador CMS